2018-09-11 18:30

Sverige U21 - Turkiet-U21
0 - 1

Första förlusten för U21-landslaget

Första förlusten för U21-landslaget

Det blev en tung kväll på Olympia för Roland Nilssons manskap.

Detta var inte resultatet det svenska U21-landslaget behövde. Hemmaplan och ett möte mot Turkiet som inte är inbladat i någon toppstrid i gruppen. På förhand borde det varit en svensk seger - men när domaren blåste i pipan vid slutsignalen hade Sverige förlorat sin första match i detta gruppspel.

Det fanns chanser, dubbla gånger räddades två svenska möjligheter på mållinjen, marginaler som inte var med oss denna afton. Att Turkiet inte hade något att spela för märktes inte. Bortalaget var bäst första kvarten och inledde piggt. Efter 32 minuter tog man ledningen genom Kubilay Kanatsizkus, ett inlägg som Pontus Dahlberg hade handskarna på, men på returen var den turkiska spelaren först in i situationen och kunde stöta in bollen.

Förbundskapten Roland Nilsson: "Ett kostsamt misstag"
- Mot ett lag som Turkiet är det viktigt att göra det första målet. Vi hade en bra period när vi var nära att göra mål, men sen var vi inte riktigt på tårna och släpper ett inspel ner mot egen kortlinje där de sedan fick spela in bollen mot mål. Det blev ett kostsamt misstag i dag, säger Roland Nilsson efter slutsignalen till Cmore.

Sverige försökte trycka på och skapa chanser efter paus men kom aldrig riktigt fram till de heta lägena. Turkiet försvarade bra och U21-laget kom inte upp i samma nivå som de visat tidigare under kvalet. Roland Nilsson valde att göra tre förändringar i startelvan som slog Ungern. Med facit i hand var det kanske någon förändring för mycket.

En sista match återstår och där har faktiskt Sverige allt i egna händer. Matchen med stort M som alla gått och väntat på är snart här. Hemmamöte mot gruppkonkurrenten Belgien som gjort ett starkt kval. Sist vi möttes slutade matchen oavgjort. Det betyder att vid svensk seger går vi direkt till U21-EM 2019 i Italien och San Marino. Inbördes möten går före målskillnad i detta kval så förutsättningarna är klara. Vinst är ett måste, annars blir det ett ovisst playoff om vi blir en av de fyra bästa grupptvåorna i kvalet.

Roland Nilsson efter matchen:
- Jag tycker att vi stundtals efter målet lyckas hitta tillbaka igen. För att vinna matchen behöver vi göra två mål och det jobbade vi för. Vi jobbade så hårt vi kunde, gjorde lite byten och justeringar. Det gjorde att vi tryckte tillbaka Turkiet men fick inte in bollen som behövdes för att få extra energi.

 - Vi har ju vetat sedan vi slog Ungern att oavsett resultat idag skulle matchen mot Belgien bli helt avgörande. Men det är klart, nu räcker det inte med ett oavgjort resultat som kunde varit ett bra läge inför den matchen, avslutar Roland Nilsson.

Guldfågeln Arena 16/10
I Kalmar spelar Sverige U21 sin sista match i detta gruppspel. Vinst och vi får fira en direktplats till EM-slutspelet nästa sommar. Oavgjort eller belgisk vinst och våra motståndare får fira i Småland. Matchen spelas tisdagen den 16:e oktober och avspark är 18:30 på Guldfågeln Arena. 

*** *** ***

Sverige U21 - Turkiet U21 0-1 (0-1)
0-1 Kanatsizkus, 32
Olympia, Helsingborg

Startelvan 4-4-2 fr.h: Dahlberg - Wahlqvist (K), Dagerstål, Brorsson, Andersson - Levi (Rakip 61´), Svanberg, Ssewankambo (Larsson 66´), Salétros - Isak (Nilsson 79´), Asoro

Kanna på, Kanna på!

Fredrik Wiberg2018-09-12 10:30:00

Fler artiklar om Sverige U21