2018-09-07 18:30

Sverige U21 - Ungern-U21

Inför Sverige U21 - Ungern U21: Nu ska det avgöras
Det svenska U21-landslaget är tillbaka i Falkenberg och vi får hoppas målen ramlar in.

Inför Sverige U21 - Ungern U21: Nu ska det avgöras

Det återstår bara tre kvalmatcher när Sverige slåss om direktplatsen till U21-EM.

Kanna på! Kanna på! Snart kan vi sjunga denna sång en sommar igen. Men då måste Sverige ta sig till Italien och San Marino där U21-EM 2019 kommer äga rum. Kvalspelet går in i den avslutande fasen. Det är inte många matcher kvar nu, tre stycken för att vara exakt.

Och alla tre avgörs på svensk mark, bara en sådan sak. Helt klart så har Roland Nilssons manskap avgörandet i egna händer. Härnäst väntar Ungern i Falkenberg på fredagskvällen och matchen sänds på TV12.

Sverige parkerar på förstaplatsen i kvalgrupp 6 med 17 inspelade poäng. Blågult har gått rent i kvalet med fem vinster och två oavgjorda matcher. Belgien är den största utmanaren om förstaplatsen (som alltså ger en direktplats till U21-EM 2019). Belgien har precis som Sverige 17 pinnar men sämre målskillnad, därför är belgarna på andraplatsen.

I morgon väntar alltså Ungern. Ett landslag Sverige hade problem med i Budapest i november förra året. Vi var nära att åka på en förlust men då klev Jordan Larsson fram i grevens tid och ordnade en pinne. Ett mål som vi med facit i hand kan konstatera blev ganska värdefullt.

Ungern ligger trea i gruppen och är sex poäng bakom Sverige. Blir det vinst för Ungern imorrn är man med i gemet - förlust och vi kan nog räkna bort dem. Det står mellan Sverige och Belgien, slaget om direktplatsen. Den som inte tar den får chans till playoff. De andra lagen kan vi räkna bort. Sverige och Belgien är en nivå högre än de övriga U21-landslagen i denna grupp. Ungern har en match mindre spelad men ska inte räcka till i längden. 


Autografskrivande för kidsen efter träningen är naturligtvis viktigt.

Men form och tillfälligheter avgör givetvis. Mittfältaren Anton Salétros säger att det är en nyckelmatch mot Ungern och jag är benägen att hålla med. Svensk vinst och vi är uppe på 20 poäng och sätter press på Belgien som säkert också kommer ta full pott imorrn då man går upp mot Malta några timmar tidigare.

Viktigt att säga inför matchen är att skyttekungen Carlos Strandberg (bäst i kvalspelet i Sverige och bland alla landslag med sina sju mål) saknas. Ersättaren blir förmodligen Gustaf Nilsson som spelar för Vejle. Nilsson är en lång och kraftfull forward och har tidigare spelat för Falkenberg, så han känner arenan väl. 

- Det känns bra i truppen, spelarna är motiverade, vi har fullt fokus på Ungern, säger förbundskapten Roland Nilsson inför fredagens batalj.

Vi får hoppas han och Sveriges U21-grabbar kan fira en ny vinst imorgon mot Ungern. Avspark 18:30 i Falkenberg - är du inte på plats sänder TV12. 

Trolig startelva Sverige U21 
4-4-2 fr.h: Dahlberg - Wahlqvist (K), Dagerstål, Brorsson, J. Andersson - Levi, Svanberg, Ssewankambo, Rakip - Asoro, Nilsson

Läs mer: Här är den svenska truppen

Kanna på, Kanna på!

*** *** ***

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2018-09-06 16:30:00
Author

Fler artiklar om Sverige U21