Ondrejka efter petningen: ”Jag är galet besviken”

Ondrejka efter petningen: ”Jag är galet besviken”

Sveriges U21 förlorade under fredagens EM-kvalmatch mot Nordmakedonien på hemmaplan. Jacob Ondrejka fanns med på bänken och fick hoppa in tidigt i andra halvlek men var inte nöjd med varken resultat eller utebliven startplats. – Jag kom hit för att jag ville spela och göra det bra, berättar landslagsmannen för Sportbladet.

Efter ett tidigt misstag som ledde till underläge redan i den sjunde minuten, låg Sverige på för att jaga kvittering under hela matchen. 0-0 i halvlek och knappt tio mionuter in i andra halvlek valde förbundskapten Daniel Bäckström att aggera. Han bytte då ut tre spelare och satte in trion Swedberg, Nanasi och Ondrejka. Den sistnämnde gjorde under våren succe i Elfsborg och Allsvenskan för att under sommaren säljas till belgiska storklubben Royal Antwerpen.

Efter matchen var det en besviken Ondrejka som mötte Sportbladet i den mixade zonen. 
– Det är så irriterande att vi förlorar en sån här match. Usch, säger Ondrejka till Sportbladet. Dom är inte bra, dom spelar inte fotboll överhuvud taget. Dom ligger sig ned hela tiden, maskar, allt. Nej, jag ska inte säga för mycket. Det är för dåligt av oss.

Han berättar även sina tankar om bänkningen.
– Jag är galet besviken. Jag kom hit för att jag ville spela och göra det bra och hjälpa oss till EM 2025. Daniel och jag hade ett snack i går (torsdag), men det får han svara på vad det handlade om i så fall, säger Ondrejka till Sportbladet.

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-09-08 23:04:21
Author

Fler artiklar om Sverige U21