Poya Asbaghi ny förbundskapten för U21-landslaget: ”Spännande”

Poya Asbaghi ny förbundskapten för U21-landslaget: ”Spännande”

Poya Asbaghi blir ny förbundskapten för U21-landslaget. Kontraktet är skrivet till sommaren 2023. – Otroligt spännande, säger han till förbundets hemsida.

Den 3 september tvingades Asbaghi lämna IFK Göteborg som gått kräftgång i allsvenskan och blivit indraget i nedflyttningsstriden.

Kort senare stod det klart fotbollsförbundet sökte en ny förbundskapten för U21-landslaget då Bartosz Grzelak hade gått till AIK och Roland Nilsson tog över IFK Göteborg. 

Nu står det klart att Asbaghi byter plats med Roland Nilsson – och blir ny förbundskapten för U21-landslaget.
– Det ska bli jäkligt kul. Otroligt spännande måste jag säga. Dessutom en väldigt stor ära för mig att få komma in och jobba med dom största talangerna i svensk fotboll, säger han till förbundets hemsida.

Det svenska U21-landslaget missade EM-slutspelet i sommar efter en förlust i avslutningen av gruppspelet mot Italien. Nu tar man ny sats mot nästa slutspel med Asbaghi, vars kontrakt är skrivet till sommaren 2023.
– Det ska bli väldigt, väldigt roligt att få byta klubbmiljö till landslagsmiljö. Det ställer nya krav på mig som tränare med korta samlingar där i princip allt behöver förberedas mellan mötena med spelarna och det samtidigt gäller att vara så effektiv som möjligt under samlingarna. Det som dessutom ska bli väldigt roligt är att få möta internationellt motstånd, säger Asbaghi.

Den 28 januari lottas kvalet till nästa EM-slutspel som spelas sommaren 2023 där spelare födda 2000 eller senare får vara med. 
– Det ska bli spännande och kul med Poya i U21-landslaget. Han är redan en riktigt bra tränare och har dessutom framtiden framför sig. Det blir intressant att se vad han kan göra med de största talangerna i svensk fotboll, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Linus Sunnerviklinus.sunnervik@svenskafans.com2020-11-24 13:08:00
Author

Fler artiklar om Sverige U21