Spelare att hålla koll på under U21-EM

Spelare att hålla koll på under U21-EM

Grupp A:

England - Nathaniel Chalobah ( Chelsea ) 

Detta kommer bli Chalobahs tredje U21 EM som han medverkar i. Med rutin från Napoli, Reading Middlesbrough och inte minst Chelsea så är det en stabil försvarsgrund som England kommer ha. Efter flera utlån så har han fått sin chans i Chelsea och gjort det bra samt visat vilken nivå han håller. Kan bli stödpelare för Englands försvarsspel med bland annat Chambers.

Polen - David Kownacki ( Lech Poznan)
Lewandowski 2,0? Inte direkt men David har jämförts en tid med den äldre skyttekungen flera tals gånger. Som också har gjort sitt genombrott i Lech. Trots sin ålder så har han redan hunnit med 21 mål på 94 matcher i Polska Ekstraklasa. Han kan spela som ensam anfallare, ytter eller ytteranfallare. Spännande spelare i värdlandet.
 
Slovakien - Martin Chrien ( Viktoria Plzen)
Mittfältaren älskar att forcera framåt och har ett öga för mål och kommer vara kritisk när det kommer till Slovakiens anfallsspel. Han gjorde tre mål på hans tre första matcher när han var utlånad till Ruzomberok. Sen han har återvänt till Plzen så har tränaren Roman Pivarnik varit väldigt imponerad av hans prestationer.

Sverige - Niclas Eliasson ( Norrköping)
Liten av en “late bloomer”? En ytter som verkligen gillar en mot en spel samt gå på avslut själv toppar assistligan i Sverige. Efter ett mindre lyckad sejour i AIK så har han verkligen toppat formen i IFK Norrköping.


Renato Sanchez
Grupp B 

Makedonien - Enis Bardi (Ujpest)
21-åriga mittfältaren har varit en nyckel till Makadoniens kvalifikation till sommarens EM. Han har stått för åtta mål på hans första 18 matcher i Ungerns högsta liga. Han har gjort två mål i kvalet.

Portugal - Renato Sanches ( Bayern Munchen)
Var med  när Portugal vann EM 2016 i Frankrike och tog hem priset som bästa unga spelare i turneringen. Renato hoppas på att lägga till en U21-titel till hans samling. Gick från Benfica där han hade vunnit ligan 2015-16 till tyska mästarna Bayern Munchen. Speltiden har varierat för 19-åringen, men han har mycket potential kvar att visa i sommar.

Serbien - Andrija Zivokovic (Benfica)
Underbarnet Zivokovic imponerade verkligen U20 VM 2015 där Serbien kammade hem hela turneringen. Han har lovordats från flera tränare och inte minst Sinisa Mihajlovic som även gav honom sin första A-lags debut. “Den här grabben kommer bli en stor spelare” citerat Sinisa.

Spanien - Marco Asensio (Real Madrid)
Den bollsäkra offensiva mittfältaren har verkligen tagit för sig när han väl har fått speltid i Real Madrid. Med hans teknik och offensiva blick är han visserligen en nyckeldel för Spanien i sommar. Kan Asensio hjälpa Spanien att ta ett EM guld som de senast vann 2013?


Grupp C

Tjeckien - Patrik Schick ( Sampodria )
Den rörliga anfallaren gick från Sparta Prag till laget Sampdoria i Genua. Han stod för 10 mål i kvalet och fyra stycken assist. Han har redan hunnit med i två stycken senior kvalmatcher. 20-åringen som har en effektiv vänsterfot har redan ögonen på sig efter en framgångsrik säsong i Sampdoria.
 
Danmark - Marcus Ingvartsen (Nordsjaelland)
Danska skytteliga vinnaren Marcus är en väldigt intressant spelare i årets upplaga i Danmark. Med sina 23 mål på 35 matcher för Nordsjaelland så får resterande lag se upp för Ingvartsen om målformen håller sig i. Han har visat att han kan göra mål med både fötterna samt huvudet. I kvalet stod han för 8 mål på 6 matcher - även sitt första hattrick mot Bulgarien.


Tyskland -  Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund)
Är en av de mest spännande spelarna i Bundesliga. 21-årige Mahmoud har redan gjort 61 framträdanden i Bundesliga och 16 Champions League matcher. Inför sommaren så har talangen lämnat Borussia Mönchengladbach för Borussia Dortmund.

Italien - Domenico Berardi (Sassuolo)
En knäskada gjorde så Berardi missade första halvan av säsongen. Trots skadan så har han redan hunnit med att göra över 50 mål i Serie A. Med hans kreativitet och giftiga vänsterfot så är det verkligen ett tillskott för Italien.
 

Jesper Lindhjesperhaugstad@hotmail.comJesper_lindh2017-06-15 18:30:00
Author

Fler artiklar om Sverige U21