Turneringens...

Turneringens...

Turneringen underdog - Makedonien
Imponerade väldigt i kvalet. Kommer med en bra form där de blev obesegrade i kvalgruppen. 13 mål framåt och 7 insläppta på 5 matcher. Är inte det mest målrika laget och inte det mest namnkunnigaste. Spännande att se hur de står upp mot de allra bästa i sin ålder. Som även har mer etablerade än dem.

Turneringens utropstecken - Tyskland
Med 10 raka vinster i kvalgruppen så är Tyskland verkligen ett lag att räkna med i år. Har flertal etablerade namn i truppen men är väl en aning svaga på målvaktssidan. Är favoriter med Spanien och Italien att ta hem guldet. Dock så är det inte lika mycket press utifrån laget som det kanske är på Italien, Spanien och inte mest cyniska England.

Turneringens favorit - Spanien
Klasspelare rakt igenom på varenda position med minst lika många etablerade spelare som Tyskland men snäppet bättre. Det som kommer bli Spanien största utmaning är att få all denna kvalité att fungera som ett lag under dessa två veckor.  

Turneringens slagpåse - Slovakien
Tog sig vidare genom att vinna sin grupp med 19 inspelade poäng. Men truppen ser alldeles för tunn och namnlös ut för att göra avtryck. Det kommer behövas storspel minst från allihop om de ska gå vidare ur gruppen.

Turneringens frågetecken - Polen
Det som talar för värdnationen är att de inte har behövt kvala in i sommarens U21 EM som de håller i. Detta kan ju då påverka rätt mycket då spelarna inte har haft samma upplägg sen två år tillbaka. Man får även tänka på att de värdnationen och hemmapubliken kommer verkligen elda på sitt landslag. Finns kvalié i laget och spelare som; Bartlomeij Dragowski, Karol Linetty och Bartosz Kapustka kan mycket väl vara avgörande hur långt Polen kommer gå i sommar.

Jesper Lindhjesperhaugstad@hotmail.comJesper_lindh2017-06-16 15:05:00
Author

Fler artiklar om Sverige U21