-
-

Uddamålsseger i hemmapremiären
En av matchens bättre spelare, Johan Patriksson, i löpduell med en Motala-spelare.

Uddamålsseger i hemmapremiären

Efter det inledande krysset i Kristatianstad var det Motala AIF som stod på tur för Oddevold. Motala AIF är förvisso en nykomling men man har besegrat Trelleborg och gårdagens spel visade att man definitivt kommer att kunna störa de flesta lagen i serien. Efter en jämn insats från hemmalaget med en stabilitet och en trygghet utan att för den sakens skull glänsa kunde den första segern bärgas.

Första halvlek
Det var gästande Motala som inledde bäst och man var också de som kunde vaska fram matchens första målchans. Efter ingripande av Hampus Bohman på mållinjen kunde dock farligheten avvärjas. Oddevold åt sig in i matchen och kom sedermera att ta över matchbilden även om de svartvita östgötarna knappast lät sig bli utspelade. Bud på mål med ramträffar byttes mot mål efter drygt halva halvleken även om repliken från Motala blev snabb. Kvitteringen kom något snöpligt då det inte var något överflöd på chanser från Oddevolds sida. Främst kunde man hävda sig genom fasta situationer där laget visar upp både tyngd och längd. Det var också en fast situation som kom att bli avgörande då Oddevold återigen tog ledningen via en hörna i 37 minuten.

Andra halvlek
Om Motala hade startat bäst i första akten var det Oddevolds tur i den andra. Man var det förande laget och redan tidigt fanns läge att uttöka till 3-1. Likt Oddevold hade ätit sig in i matchen var det Motalas tur att växla upp efter dryga timmen spelade. Laget låg på för en kvittering och kunde pressa tillbaka Oddevold något även om de riktigt heta målchanserna uteblev. Dessa kom istället för Oddevolds favör under matchens sista tio minuter. Motalas chanser till kvittering minskade avsevärt när försvararen Martin Ekström ådrog sig sitt andra gula kort i 85:e minuten och man mäktade inte med att hota något större efter detta.

Sammanfattning
Två ganska spegelvända halvlekar i fråga om initiativ där Oddevold är något bättre sett över 90 minuter. Hemmalaget visar upp en stabilitet i sitt spel och man är tunga att möta. Offensivt kanske det inte klaffar helt hundra än och ibland bör intensitet och bolltempo höjas för att verkligen kunna dominera matchbilden. Mot lag som Motala, som förvisso är duktiga, går det bra men någon nivå till bör man nog hitta i spelet för att bli ett av de riktiga topplagen. Nästa vecka väntar lokalderby mot IFK Uddevalla och då hoppas undertecknad att det inte är brist på intensitet. Mycket revanschlusta lär finnas hos kamraterna med flera spelare som tidigare representerat Oddevold. Extra plus idag för fasta situationer, Johan Patriksson och Emmanuel Adebayo.

Målen

1-0, Jesper Westermark ('24)
Efter en fin djupledsboll tog Motalas försvarare Martin Ekström det för egen del tråkiga beslutet att täcka ut bollen över kortlinjen med Johan Patriksson i ryggen. Johan tackade för det genom att stjäla tillbaka bollen och slå in den framför mål där Jesper Westermark kunde stöta in bollen från nära håll.

1-1, Ibrahim Alushaj ('29)
Som så många gånger förr sårades Oddevold av en snabb djupledsboll mellan innerbackarna som Ibrahim plockade upp. Fri med David Stenman gjorde han inga misstag utan kunde kontrollerat placera bollen i nät.

2-1, Johan Patriksson ('37)
En högerhörna signerad Hampus Bohman hamnade hos en obevakad Johan Patriksson på bortre stolpen. Många och långa spelare i Oddevold gör prioriteringsordningen problematisk vid fasta situationer. Motala protesterade mot att både ruff och hands i straffområdet hade föregått målet, dock utan domarens gillande.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2014-04-27 14:14:00
Author

Fler artiklar om Oddevold