Den officiella matchen Varberg-Falkenberg slutar 1-1 medan tredje halvlek fortsätter...
Saknade!

Och Daniel Milovanovic "höjer domarnivån".

Bois började matchen riktigt svagt och hade inte mycket till ordnat spel. Men efter ungefär kvarten spelad började man komma in betydligt bättre i matchen ofta som en följd av lagets höga presspel. Därefter var det mycket BoIS dock utan att skapa de de där riktigt heta chanserna. Undantaget var Albin Winbo som hade ett knallhårt skott i stolpen från distans. Utmärkande i första halvlek var just Winbo samt André Boman och nye Gustav Nordh på var sin mittfältskant. Lille Albin Mörfelt (ny från IK Frej) var också en trevlig bekantskap med sin kvickhet med bollen och vilja att gå framåt. Kanske skulle han haft en straff också när han blev nergjordframför mål. Det känns inte alls omöjligt att firma Persson & Pringle kan ha gjort nya fynd här. Frågetecken måste dock hittills sättas för ett annat nyförvärv - Simon Karlsson Adjei - som i de två matcher jag sett nu varit ganska orörlig på topp och haft svårt att komma till avslut.

Efter dryga timmen spelad gjordes en hel del byten, framför allt i BoIS, och spelkvaliteten blev lite därefter. Varberg tappade i stora delar initiativet och Edi Sylisufaj kunde ge Falkenberg ledningen med ett riktigt kanonskott i Strömbergs vänstra burgavel. På en hörna i 87.e minuten skulle dock kvitteringen komma när nye Jakob Lindahl helt omarkerad vid bortre kunde nicka ner bollen till inbytte Rasmus Cronvall som tryckte in bollen från nära håll. En jobspost för BoIS kan bli att Luke Le Roux, som gjorde sin första match för året, fick utgå skadad efter att bara ha varit inne på plan i ett par minuter.

Sammanfattningsvis en helt OK match av Varberg kan jag tycka. Konturerna till ett spel finns där med den höga pressen som en tydlig indikator. Vi fick några positiva indikationer på att klubben åter kan ha hittat rätt med flera av sina nyförvärv. Ett orosmoment är vilka som ska vara de poänggivande spelarna i år i avsaknaden av Astrit Selmani, Robin Book, Junes Barny och nu senast Gustaf Norlin. Men det var i varje fall skönt att Rasmus Cronvall fick spräcka nollan i årets målkolumn - kanske kan ha få ett genombrott i år?

Den officiella matchen slutar 1-1. I skrivande stund fortsätter matchen med en tredje halvlek där Varbergs anfallstränare Danijel Milovanic tagit över domarpipan. En höjning av nivån enligt Joakim Persson - som inte är sen att dela ut en passning till domarkåren efter fjolårets ganska stora missnöje.