Varberg kvar i SuperEttan

I drygt 150 minuter var Oddevold på samma nivå som Varbergs BoIS och SuperEttan hägrade. När de båda matcherna summeras konstateras dock att ett knippe händelser avgjorde det hela åt ett mindre angenämnt håll. Oddevold spelar i SöderEttan även kommande säsong.

Oddevold startade matchen på Påskbergsvallen med en stark vind i ryggen och knappt hade matchen börjat innan Liridon Selmani fick ett riktigt bra läge där han tyvärr sköt strax utanför efter att ha sprungit sig till ett nästan-friläge. Oddevold tog snabbt tag i taktpinnen i denna match och efter 16 min görs Robin Ganemyr ner i straffområdet och domaren pekar direkt på straffpunkten. Mycket nervositet när Liridon tar hand om denna och lägger bollen på plats och tar sats... Bollen letar sig dock in i maskorna trots att målvakten går åt rätt håll. Det sammanlagda oavgjorda resultatet medförde mycket glädje.

Matchbilden fortsatte sedan som den börjat med mycket bra spel av Oddevold där man skapade flera chanser och inte gav Varberg så mycket kontringslägen. Övriga mål uteblev dock under de första  45 minuterna och vid pausen stod matchen således 0-1 till Oddevold.

Inför andra halvlek hade Oddevold gjort ett byte. Ut gick Pablo Andersson och in kom Hampus Bohman. Nu skulle Varberg ha vinden i ryggen, hur skulle detta gå? Det skulle visa sig att Varberg inte fick den press på Oddevold som man trodde utan Oddevold fortsatte att spela bra och försöka komma till lägen b la hade man ett hårt skott som gick strax utanför. Då får Varberg till en kontring och det som inte ser så farligt ut blir det när deras spelare skär in från sin kant och skjuter ett ifrån läktarplats inte alldeles för märkvärdigt skott som går in i mål och det står 1-1, nu är Varberg i Superettan. Tungt Tungt.
Bohus Bataljon fortsätter sjunga och stötta sitt lag som fortsätter sitt fina spel och får lägen men det lilla extra får man inte till utan Varberg hinner med att göra 2-1 på övertid.

När slutsignalen kommer strax efter detta ärt det många besvikna blåvita på planen, på avbytarbänken och på läktaren. Vi var så nära. Man kan säga att om vi t ex hade gjort mål på straffen hemma hade det varit annorlunda och ja helt rätt men så är fotbollen.

Tack för två fantastiska kvalmatchen, ta detta med er kommande år då jäkla skall vi upp.Tack Bohus Bataljon för stödet till laget. Det var första resan som undertecknad var med på och absolut inte den sista.