Varberg Energi Arena, 2021-10-24 17:30

Varbergs BoIS - Malmö FF
1 - 1

Varberg satte krokben för Malmö.
Ejupi - kunglig mot Malmö!

Varberg satte krokben för Malmö.

Och tog en viktig poäng i bottenstriden.

Jag fick en bra feeling när jag såg malmöfödde Robin Simovic i startuppställningen. Med en rapporterat stigande form kändes det som det kunde vara något på gång idag. 

Malmö kom från tufft motstånd på Stamford Bridge men fick det nog än tuffare på Varberg Energi Arena. I snart varje närkamp låg en MFFare ner och skrek efter frispark till domare Nyberg. Tashreeq Matthews fick en fin boll i djupet, rundade Johan Dahlin men gick i backen. Straff trodde nog det flesta. Men Glenn Nyberg drog istället upp  ostskivan mot Matthews och man kan ju inte låta bli att fundera på hur det gått om samma sak hänt i motsvarande straffområde? För att Dahlin är på Matthews rådde inga tvivel om på reprisen. 

Albert Ejupi var på strålande spelhumör och snurrade friskt på mitten. Så bra att han skaffade sig ett friläge till vänster i straffområdet. Ett avslut ett par decimeter högre där så. En annan formtopp finns hos Victor Karlsson som också tagit plats i startelvan. Och Onsalasonen fick ett fint läge till höger men avslutade rakt på Dahlin. 

Ledningsmålet skulle dock komma. Som oftast aktive Jean Carlos de Brito hittade in med ett fint inspel till Robin Simovic som tog emot och krutade upp lädret i nättaket. Mot sluten av halvleken tog Malmö över allt mer och i minut 43 kom också kvitteringen efter en snabbt slagen frispark av Birmancevìc. Statistiken till trots rådde det ändå inget tvivel om att BoIS borde haft ledningen i paus. 

Frågan är inte om utan hur länge Varberg får behålla vindsnabbe Tashreeq Matthews? Efter en fin aktion i början av akt två kom han fri med Johan Dahlin som tyvärr kunde styra skottet i stolpen. I andra halvlek fick BoIS matchen mycket dit man ville men med ett ryckigt spel och mång avblåsningar. Malmö förmådde inte skapa särskilt mycket förrän på sluten när inbytte Aboubakari sköt strax utanför i ett läge där Lukic inte var nära. Minst en välförtjänt poäng kunde där blivit 0. Men Varberg redde ut den lilla storm som fanns. Och även om Joakim Persson efter matchen såg det som "två bortkastade poäng" kändes det ändå som en psykologiskt mycket viktig pinne i den allt tätare bottenstriden.

Utropstecken hos Varberg idag var framför allt Tashreeq Matthews och Albert Ejupi men hela laget gjorde en mycket fin insats. Härnäst väntar Kalmar borta på onsdag. Och som vanligt när det är "midweek" har Varberg fått en vilodag mindre än sina motståndare.     

Håkan Ericsson2021-10-24 21:39:12

Fler artiklar om Varbergs BoIS