Varbergs BoIS ska värva sig ur krisen
Annars ryker den allsvenska platsen?

Varbergs BoIS ska värva sig ur krisen

Budgetvärvningarnas tid är slutligen förbi?

"Vi ska försöka få in lite spetskompetens för att undvika att hamna i samma situation igen" sa Joakim Persson efter kvalvinsten mot Öster i höstas. Den där spetskompetensen har dock lyst med sin frånvaro hittills. 

Och inte blev jag gladare över att i HN läsa om två nya provspelare och "4-5 till på väg in" efter U21- matchen mot Helsingborg igår.

Räcker det inte nu liksom? Vi har ju ändå Ömür Pektas och Assad Al Hamlawi som inte övertygat hittills. Och João Paolo, Pussick Jr, och Adnan Maric har vi knappt sett röken av under säsongsinledningen. 

Joakim Persson säger i HN att det behövs offensiva förstärkningar som kan gå "rätt in i startelvan". Och nu verkar Varbergs ordförande Lars Karlsson beredd att skjuta till pengar. Till HN säger Karlsson:
 – Det är ingen hemlighet att vi ligger där vi ligger i tabellen. Alla är införstådda med att vi behöver göra någonting för att spetsa till truppen.
Han fortsätter:
– Nu lägger jag mig inte i den sportsliga biten men det vore konstigt om vi bara satt med armarna i kors och inte gjorde någonting i det här läget. Vi ska göra vad vi kan för att få till något bra.

BoIS har en rekordstor kassa med ett eget kapital på 26 miljoner, där sex miljoner kronor ska avsättas för att trygga ungdomsverksamheten. Även om den ekonomiska situationen ser bra ut kommer det inte bli tal om någon värvning som skulle sätta ekonomin ur balans.
– Nu sitter vi ju i en ekonomisk situation som är gynnsam. Men vi har fortfarande ett ansvar att se till att man ska använda pengarna på det absolut bästa sättet vi kan.

Men frågan är väl om inte det bästa sättet att använda pengarna hade varit inför den allsvenska säsongen 2023? Att lägga pengar på en stor trupp och på ett flertal spelare som inte är i närheten av att bidra i en allsvensk miljö kan knappast heller vara optimalt. 

Men tiden när Varbergs BoIS kunde bygga ett allsvenskt lag på enbart budgetvärvningar verkar till slut vara över.

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-05-24 21:00:59
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS