Varbergs BoIS snålar in - igen
Blir till att köra på vallen istället!

Varbergs BoIS snålar in - igen

Och försäsongens schema är spikat.

Det blir inget träningsläger för Varbergs Bois 2024. Styrelsen satte stop skriver HN
– Vi lever i en helt annan ekonomisk verklighet när man åker ner till Superettan och att åka på ett träningsläger för 400 000 kronor gör vi inte, säger ordföranden Lars Karlsson.

-Träningsläget är en så pass stor kostnad och det var väl en av de första grejerna som rök av ekonomiska skäl. Det viktiga är att det fungerar på hemmaplan, säger i sin tur sportchefen Thomas Askebrand.

Lars Karlsson och hans styrelse var glasklara i diskussionen med den sportsliga ledningen.
– Vi behöver ha de pengarna till mycket annat nu. Det är absolut så att vi har råd med det, men så kan man inte resonera.

Styrelsen har ändå godkänt en peng för teambuilding.
– Någonting inom Sverige för att åka iväg någon helg eller några dagar. Det är också svårt att räkna hem vad en vecka utomlands betyder och nu är det som sagt dyrt att resa. 

Klubben har också tagit bort SLO-funktionen. En SLO (Supporter Liason Officer) är länken mellan supportar och klubb. I allsvenskan finns krav på att ha en sådan men inte i superettan. 
– Hade vi bedömt att vi behöver ha en SLO fast inte det är krav på det då hade vi haft en. Men med tanke på den supporterskaran vi har och hur bra de sköter sig så ser jag inga bekymmer med detta.

Kommentar Boisabagen: 

Att Varbergs BoIS är noga med ekonomin kommer inte som någon överraskning. Det syntes ju redan i år när man inte ville satsa mer på att på allvar försöka etablera sig i allsvenskan. Vad som hade varit bäst på längre sikt i det specifika fallet kan man bara spekulera i. Men i grunden är det så klart bra att klubben har koll på finanserna. 

Lars Karlsson har också en poäng i att det är svårt att veta vad en vecka utomlands egentligen betyder. Men det är säkert ett viktigt inslag och en energikick under försäongen att få komma iväg till varmare breddgrader och få träna tillsammans under betydligt bättre förutsättningar. 

Sett till dagens supportersituation går det också att förstå beslutet om SLO-funktionen. Men samtidigt kanske man borde lägga mer vikt vid att försöka bygga en starkare supporterkultur i Varberg inför framtiden?


BoIS matchschema på försäsongen har också spikats:

27/1 Helsingborg (h)
3/2 Tvååker (h)
10/2 Falkenberg (b)
19/2 Luleå (b) Sv cupen
24/2 Öster (h) Sv cupen
3/3 Malmö FF (b) Sv cupen
8/3 Trelleborg (b)
12/3 Halmstad (b)
23/3 Gais (oklar spelplats)

Red. Boisabagen2023-12-19 10:55:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS