KLART: Varbergs match mot Djurgården flyttas till lördag 20 augusti klockan 15.00
Jubel mot Djurgårn´ från i höstas.

KLART: Varbergs match mot Djurgården flyttas till lördag 20 augusti klockan 15.00

Djurgårdens europaspel spelar in.

Uppdatering: nu är det klart att matchen mot Djurgården flyttas till lördag 20 augusti, avsparkstid är klockan 15.00 skriver HN. Djurgården ville flytta matchen till 1 september men det gick BoIS inte med på, bland annat med anledning av att ombyggnationen av arenan har påbörjats då. 

Med största sannolikhet kommer matchen mot Djurgården att flyttas från kommande söndag till lördag 20 augusti. Anledningen är att stockholmsklubben spelar retur mot Apoel borta i playoff i Europa Conference League nästa tisdag. 

Varbergs försäljnings- och marknadschef Fredrik Wallin till Hallands Nyheter: 
Svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté kommer att behandla frågan under dagen men vi har accepterat att flytta matchen till lördagen. 
Det är viktigt för Varberg att matchen spelas innan 29 augusti då ombyggnaden av Varberg Energi Arena ska starta så lördagen är det enda datumet som gäller för Varberg just nu.
– Att flytta en match innebär såklart utmaningar för oss. Vi har cirka 100 funktionärer som måste ställa om och att få ihop det är tufft. Jag vet redan att ett antal nyckelpersoner inte kan. Men vi klarar det. Vi har flyttat matcher förr på kort varsel. Som avslutningsmatchen förra säsongen som fick spelas i Borås. Så det ska gå.
– Men det är såklart också folk som köpt biljetter till söndagen som man måste ta hänsyn till.
Om matchen flyttas till lördagen blir det heller ingen krock med Rix FM Festival som arrangeras i Varberg under söndagen och det ser Varbergs BoIS som positivt.
 

Red. Boisabagen2022-08-15 21:10:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS