Lagbanner
Boisabagen: Al Hakim sänkte Varberg - igen!
Så var det färdigspelat för André Boman.

Boisabagen: Al Hakim sänkte Varberg - igen!

"Men så är vi ju också lilla Varberg som Joakim Persson brukar påpeka - och sannolikt lär BoIS få erfara detta även idag när nu över 15 000 personer väntas till nationalarenan."

Så skrev vi i dagens införartikel och mycket riktigt: Bilal Hussein gjorde en "Danielsson light" och satte dobbarna i Andreé Bomans vrist! Rött kort så det bara skriker om det men domare Mohammed Al Hakim, ca 10 meter från situationen, missade stämplingen helt. I Varbergs sista match inför uppehållet hade Al Hakim däremot korpgluggarna öppna på vid gavel när han både hittade en utvisning och en oerhört märklig straff för BK Häcken. 

Absolut. Jag är den förste att erkänna att sett till dagens matchbild så finns det inte mycket att klaga på resultatet. Men matchbilden hade troligen också blivit en annan om AIK fått sitt rättmätiga röda kort. Sedan känns det inte direkt bättre av att solnaiternas kvittering kommer i samband med att en skadad Boman tvingats av planen och Varberg  spelar med en man mindre. 

Tashreeq Matthews har i varje fall konserverat vårformen och går numera från klarhet till klarhet. Kvick och finurlig och påpasslig vid 0-1 målet när AIK:s målvakt gav sig ut på en märklig dribblingsräd längs mållinjen. Årets bäste boisare hittills rentav? 

Annars gör Varberg en stabil match försvarsmässigt men mycket till anfallsspel blev det inte idag. Har också svårt att förstå valet av Robin Simovic som toppforward i en sån här match när man mest förväntas ligga på kontring. Simovic ser överlag ganska trög ut och är en besvikelse hittills. Av de kvaliteter som Varbergs största värvning genom tiderna borde besitta har inte setts så mycket av. Och när han heller inte lägger ner det uppoffrande arbete som krävs känns Simon Karlsson Adjei som ett bättre alternativ. Adjei har ju också varit betydligt mera målfarlig under säsongen. 

Gult kort på både Albin Wibo och Robin Simovic gör att båda dessa herrar missar historiens första allsvenska derby mot Halmstads BK. Men då är Jean Carlos de Brito och Robin Tranberg istället tillbaka. Och kanske också sommarens nyförvärv- anfallaren Des Kunst. 

 

Kaiser Klaus2021-07-10 22:56:08

Fler artiklar om Varbergs BoIS