Lagbanner
Påskbergsvallen, 2023-04-17 19:00

Varbergs BoIS - Sirius

Are you Sirius, vingar utan Red Bull?
David, stor som Goliat senast.

Are you Sirius, vingar utan Red Bull?

BoIS tar emot Uppsalas stolthet på hemmaplan.

Varbergs BoIS har startat säsongen med två kryss, borta mot Mjällby och hemma mot Elfsborg, vilket får ses som en klart godkänd inledning. Samtidigt behövs trepoängare för att säsongen ska "komma iväg" på ett bra sätt och ge självförtroende till laget. Måndagens hemmamatch mot IK Sirius är så klart ett givet tillfälle när den där trepoängaren ska in - men det kommer troligen inte att bli enkelt. 

Ny tränare för året hos Sirius är den gamle anfallaren Christer "Mattigol" Mattisson som inför säsongen anslöt från BP. Uppsalaklubben har varit i Allsvenskan sedan säsongen 2017  och får numera ses som ett "etablerat" lag i högsta serien. Ändå har ganska många tippat att laget kommer att få problem i år.

Starten för Sirius har ändå varit bra. I premiären tog man en meriterande pinne bort mot IFK Norrköping som i omgången efter pulveriserade AIK på Friends. På Studenternas hade man sedan en av guldfavoriterna (Djurgården) "på gaffeln" men tappade mycket av sitt spel efter att stockholmarna fått en man utvisad. Så blåsvart varningsflagg är härmed hissad. 

Hos Varberg har U21-laget besegrat Trelleborg med 3-0 borta i veckan, målskyttarna var Oskar Sverrisson, Ömur Pektas och 16-årige Marcly Tshikupe.

Mot Elfsborg senast lyckades BoIS inte föra spelet som planen var på förhand (därtill var motståndet för bra?) utan man fick mer inrikta sig på försvarsspel. Mot Sirius ökar så klart kraven på en spelmässig prestation som är mer offensivt balanserad och att man "fyller på med gubbar i boxen" som Jocke brukar säga. Lite som efter reduceringen mot Mjällby då hela laget plötsligt "fick vingar". Fast då helt utan Red Bull.  

Intressant också att se om målvakten David Olsson, som kom med i "omgångens lag" på flera sajter efter insatsen mot Elfsborg, får fortsatt förtroende mellan stolparna. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-04-16 09:40:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS