Lagbanner
Man ska gå när det är som bäst...
Gamla Söndrums ändå alltså..

Man ska gå när det är som bäst...

BoIS sopade tennisbanan med Astrio och Boisabagens frilansare Mikael Tingblad var på plats. Till HN sa Jocke Persson att andra halvlek var "något av det bästa han sett Varbergs BoIS göra".

Man ska gå när det är som bäst….

.
.är ett uttryck som jag hade svårt att hålla med om när jag pga andra åtagande var tvungen att lämna Söndrums IP en kvart in i andra halvlek. Då hade jag hunnit se ett ungt mittfält med Le Roux, Lushaku, Karlsson, Alfonsi och Madjed komma in efter paus och verkligen ta tag i grejerna framåt. Till slut blev det en överkörning av Astrio där BOIS-arna vann med 6-1.

Bois startelva:
                               Fredrik Andersson
Oskar Sverrisson, Hampus Zackrisson, Jon Birkfeldt, Joakim Lindner
                       Albin Winbo - Robin Tranberg
               Des Kunst, Eliton Junior, Tashreeq Matthews
                             Simon Karlsson Adjei

Även i denna match gick Jocke för att ge spelarna 45 minuter var. I första halvlek matchades en lite äldre elva dvs för att vara Varbergs BOIS, i Blåvitt hade det varit en riktigt ungdomselva. Fortfarande var det rätt många spelare som inte kunde vara med, idag var det väl ca 11-12 spelare i A-truppen som saknades. Även denna gång var det en uppställning med 4-backslinje och med tanke på hur många som gör det bra framåt hoppas jag personligen att den uppställningen hänger med in i cupspelet.

BoIS startade bra och första 20 minuterna var det hög press och Astrio hade svårt att ens komma över på offensiv planhalva. Des Kunst var klart mest aktiv och den som kom till avslut, men utan att det blev riktigt farliga lägen. Till slut var det en misslyckad bortrensning med huvudet av Astrios målvakt som Eliton Junior fångade upp och han kunde slå in bollen från 35 meter i öppet mål. Sedan var det som om BoIS-arna tänkte att det skulle "göra sig av sig självt" att vinna över ett motiverat, hungrigt division 2 lag, för Astrio tog över i andra halvan av halvleken. Kvitteringen kom fullt rättvist några minuter före paus och även om det föranleddes av slarv hos BoIS så var avslutet på volley riktigt snyggt och otagbart för Fredrik Andersson i målet.

Lindner, Zachrisson, Winbo, Tranberg, Kunst, Junior, Matthews, Birkfeldt gick ut i paus och in bör då följaktiligen (red:s anm) ha kommit: Lager, Ivarsson, Liljenbäck, Lushaku, Le Roux, V. Karlsson, Alfonsi och Madjed. 

Som sagt blev andra halvlek klart roligare, det var full fart under fötterna på de unga killarna och Astrio rullades upp gång på gång och totalt 5 mål smälldes in. Luke Le Roux har länge varit en favorit hos mig och i dessa tre försäsongsmatcher som spelats tycker jag han varit bäst i laget. Rollen som ”sittande” mittfältare passar perfekt. Han vinner boll, stannar upp motståndares kontringar men framförallt känns Le Roux alltid spelbar och med enkla medel skapar han därmed ytor åt övriga spelare i laget. Ytor som firma Karlsson, Lushaku, Alfonsi och Madjed nyttjade perfekt i den här matchen.  

Som Jocke var inne på i intervjun i HN behöver en del av de mer etablerade spelarna steppa upp men det finns ju tid för det. Samtidigt är det ingen tvekan om att några spelare som varit på gränsen till startelvan eller klart utanför under 2021 verkligen jobbar för att visa att de i år ska ha en plats. Jag tänker då främst på Oliver Alfonsi och Des Kunst. Sedan måste jag även berömma 16-årige Montader Madjed som lyckades med konststycket att göra 2 mål och 2 assist (är lite snäll och ger honom en assist för skottet som ledde fram till Victors 2-1 mål också) på 45 minuter. Hade Madjed spelat i AIK hade nog Aftonbladet och Expressen tävlat i att beskriva gårdagens succé…..Dessutom är det riktigt roligt att se att killarna som får chansen från akademin, denna gång Elias Ivarsson och Arvid Lager, det visar att det finns än mer unga spelare än de som redan är i A-truppen att bygga vidare på.

Allt som allt känns det i varje fall som att Jocke kommer ha riktiga I-lands problem när det kommer till att ta ut sin matchtrupp i år, speciellt när de som ännu saknas i matchandet är tillbaka igen. Dessutom tycker jag det är tydligt att BoIS med årets värvningar skapat sig än fler sätt att spela och vinna fotbollsmatcher på.

Lycka till säger jag till Allsvenskans tränare om de skall försöka lista ut hur Varbergs BOIS tänker spela mot just dom i år!




 

Mikael Tingblad2022-02-10 13:05:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS