Lagbanner
Boisa-bagen: Bästa allsvenska debutanten på 44 år!
Fofana, fyfanva bra!

Boisa-bagen: Bästa allsvenska debutanten på 44 år!

Och en helt annan historia.

Varbergs BoIS är den bästa allsvenska debutanten på 44 år skriver Sportbladet. Inte sedan 1976 då IFK Sundsvall debuterade i högsta serien har en debutant startat lika bra poängmässigt. Och att 44 år sedan inte är längre sedan än 1976 får mig att inse hur jävla gammal jag själv har blivit. Men det är ju en helt annan historia. 
 
En annan historia var också vad som utspelades idag på Varberg Energi Arena. I varje fall vad jag hört. För när jag själv drack argentinskt vitt vin till laxen på Nyköpings gästabud hade den gamle räven Nanne Bergstrand tydligen gjort vad ingen annan lyckats med tidigare – att läsa på ordentligt om Varbergs spelidé och därmed lyckats strö en hel del grus i maskineriet för Joakim Persson. 
 
Men om Varberg tidigare fått med sig för lite i form av poäng på de fyra inledande matcherna var det tydligen dags för pay back time idag. På en, två tredje försöket lyckades Adama Fofana hitta nätmaskorna efter att Gustaf Norlin och Alexander Johansson misslyckats före honom.
 
Fast sättet chansen skapades på får man väl säga var typiskt ”varbergskt” anno 2020, då just Adam Fofana lyckats norpa åt sig bollen genom just det – hög press på bollhållaren. Jag tror att den pensionerade (?) Svennis måste mysa däruppe i villan i Torsby. Om han nu kollar BoIS förstås. Fast det finns väl ingen som kan ha missat de grönsvartas framfart i fotbollssverige?
 
Ny match väntar på söndag förutsatt att de har spytt färdigt i Örebro. Hur som helst kan det ju bli sjukt spännande.

Kaiser Klaus2020-07-06 22:57:34

Fler artiklar om Varbergs BoIS