Lagbanner
Boisabagen: "Cooper Love-testet"
Eliton och Ismet, bäst på plan igår.

Boisabagen: "Cooper Love-testet"

Blev till gagn för Varberg igår?

Härliga tre poäng och en väldigt energigivande insats mot Halmstad. Men samtidigt har Varberg fortsatt en lång väg att vandra för att säkra allsvenskt kontrakt även 2024 - tydligt manifesterat av Göteborgs seger ikväll. 

Det är också med en viss oro jag minns att även HBK:s säsonger 2011 och 2017 (som båda slutade med degradering) innehöll en sån där sprudlande insats mitt i sommaren. Seger mot Norrköping med 5-4 (2011) och 6-1 på Jönköping 2017. Liket vaknar till, man får hopp men blir ganska snabbt nerplockad på jorden igen. Utmaningen för BoIS blir nu att visa att lördagens insats inte bara var en engångsföreteelse där det mesta rullade rätt väg. 

Jag tycker också det ska också noteras att inspelen till både 0-2 och 0-3 igår kom från Oliver Silverholts fötter när han nu fick spela på sin rätta (vänstra) kant. Även Dion Krasniqi (1 assist) visade att han inte tänker ge sig utan strid i den nya konkurrensen i anfallet. 

Bäst hos BoIS var ändå Ismet Lushaku som noterades för hela 9.2 i betyg hos sajten Fotmob, tätt följd av tvåmålsskytten Eliton Jr på 9.1. Hoppas nu att Lushaku kan ta ytterligare ett steg i sin utveckling och även han börja hitta målet. 

Men det var märkligt att Magnus Haglund ändrade på sitt i år framgångsrika koncept med att spela Erik Ahlstrand bakom Victor Granath på topp. Istället spelades Ahlstrand på kanten till förmån för Jack Cooper Love (som nyligen nobbade en utlåning till Varberg) och nu gjorde sin första start för HBK. 

Så en (kanske lite elak) tolkning blir då att Cooper Love trots allt kan ha haft en positiv inverkan för Varbergs BoIS igår. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-07-30 20:37:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS