Lagbanner
Boisabagen: Därför borde Erik Björndahl inte vara av intresse för Varbergs BoIS...
Men visst, mål gör han!

Boisabagen: Därför borde Erik Björndahl inte vara av intresse för Varbergs BoIS...

Men osvuret är som alltid bäst.

Enligt Fotbolldirekt.com har Varbergs BoIS blandat sig i kampen om Örebros anfallare Erik Björndahl, 30, som får begränsat med speltid i Närkeklubben.

Enligt Boisabagens bedömning finns dock faktorer som talar emot en sådan värvning.

Dels har Robin Simovic redan plockats in som ersättare till Astrit Selmani och dels går Björndahl emot klubbens filosofi med att främst värva yngre och utvecklingsbara spelare. Undantaget som bekräftar den regeln är att värva in riktig "spets" som t ex just Simovic. Men i den kategorin passar inte heller Erik Björndahl in även om han hade en väldigt bra säsong med 20 mål för Degerfors i Superettan 2019. Att Björndahl bara tillhört klubbar runt trakterna i Örebro talar också emot en värvning. Han kommer knappast heller att vara garanterad någon speltid i Varbergs BoIS vilket annars kunde varit ett incitament för en flytt.  

Det som talar för en värvning är det faktum att Rasmus Cronvall kan vara på väg att lånas ut (Tvååkers IF?) då han inte anses riktigt mogen för Allsvenskan ännu. Och då skulle Erik Björndahl som ersättare så klart innebära en tillspetsning av truppen som helhet. Speciellt om det då rör sig om ett lån över året för att öka chanserna till ytterligare en allsvensk säsong. 

Dessutom ruckar ju Persson & Co på principerna ibland (t ex jean Carlos de Brito) och har en förkärlek för att hålla sig med en ganska stor trupp. Så osvuret är nog som alltid bäst. 

Kaiser Klaus2021-03-23 11:22:54

Fler artiklar om Varbergs BoIS