Lagbanner
Dimma över Klostergården
Bara Baskervilles hund saknades.

Dimma över Klostergården

Robin Simovic debuterade men Simon Karlsson Adjei imponerade när BoIS slog Lunds BK med 3-1.

Dimman låg tät över Klostergårdens IP i Lund när Robin Simovic gjorde sin debut i Varbergs BoIS grönsvarta dress. Men han såg fin ut Simovic, ganska rörlig sin storlek till trots och med en fin touch på bollen. Och då har han ju ändå inte varit i träning särskilt länge.  

Jean Carlos de Brito gjorde också sin första start. Lite längre fram i banan till vänster framför Jakob Lindahl. De Brito såg lite vilsen ut till en början och Jocke Persson uppmanade någon att ge honom instruktioner på portugisiska. De Brito höjde sig också efterhand och visade i varje fall prov på bra bollbehandling. 

Den som jag tyckte stack ut mest i första halvlek var Keanin Ayer som styrde mycket av spelet från en lite tillbakadragen central position, han fick också på ett bra distansskott som slog i ribban. Även Jakob Lindahl var aktiv på sin kant men lite slarvig i passningsspelet. 

August Strömberg gjorde en riktigt bra räddning när han snodde åt sig bollen från en frispelad lundensare. En liten stund efteråt skulle ha ändå få kapitulera när en slumpartad styrning letade sig in i nätmaskorna. 

Det var 0-1 i paus efter att BoIS haft ett spelmässigt övertag större delen av halvleken. Dock utan att skapa så många riktigt klara chanser. 

I princip en helt ny elva kom ut efter paus och Simon Karlsson Adjei såg riktigt taggad ut från start och hade betydligt mer klipp i steget än tidigare. Gustav Nordh stod för en riktigt fin rush framåt i planen och hittade fram till just Adjei som stänkte in sitt första mål i BoIS-tröjan! Han skulle därefter assistera Alexander Johansson fram till 1-2 och BoIS hade snabbt och effektivt vänt på steken. 

Tashreeq Matthews stod för ännu ett sånt där slarvigt avslut med yttersidan i friläge snett till höger och Joakim Perssons frustration vid sidlinjen var lika tydlig som när det hände på Påskbergsvallen i fjolårets allsvenska. Matthews skulle dock få revansch lite senare när han kunde placera in 1-3 med vänstern från straffområdeslinjen. 1-3 blev också slutresultatet. 

På det hela taget en solid insats av Varbergs BoIS vilken också gav positiva svar gällande anfallsspelet i och med islossningen i andra halvlek. Robin Simovic debuterade men det var framför allt Simon Karlsson Adjei som imponerade med sin lite "flaxiga" stil och visade att BoIS i år faktiskt kan komma att ha en större bredd på anfallspositionen.  



 

Håkan Ericsson2021-03-03 22:50:54

Fler artiklar om Varbergs BoIS