Dubbla fantasier - del 2
Boman och Zackrisson tampas under dagens match.

Varberg-HBK 3-3.

Varbergs BoIS började matchen i ursinnig hör press och redan efter dryga fem minuter kunde Joakim Lindner panga in 0-1 efter en fast situation. BoIS kunde därefter ganska enkelt såga sig igenom centralt och Robin Tranberg tåpajade in 0-2 från halvdistans. Ett skott som inte såg helt otagbart ut för HBK:s Malkolm Nilsson

Efterhand åt sig HBK mer och mer in i matchen och Mikael Boman kunde skalla in 1-2 efter inlägg av Simon Lundevall. Samme Boman skulle sedan kvittera Varbergs ledning efter ett skott i burgaveln inne i straffområdet. Strax innan paus smekte Simon Lundevall upp en frispark i målvaktens vänstra kryss och Halmstad hade vänt på steken.

En sammanfattande analys blir att HBK tog över matchen ganska markant och förde spelet efter Varbergs fina inledning. Den skillnad i rutin som finns på papperet visade sig också på planen och HBK kändes numret större andra halvan av första halvlek.

Ganska avvaktande och konturlöst spel efter paus där Magnus Haglund överraskade med den största bytesivern och bl a gav Alexander Johansson en rejäl chans på topp. Efter Jocke Perssons patenterade kvadrupelbyte efter timmen spelad fick BoIS åter bättre tag i matchen och Keanin Ayer kunde kvittera med ett lågt skott efter en snabb omställning. 3-3 slutar matchen vilket kändes ganksa rättvist då laget kontrollerade olika delar matchen.

Gällande BoIS kunde jag känna en viss oro för en viss lättviktighet under en del av första halvlek där man fick jaga mycket boll. Lite mer rutin skulle inte skada till det här laget och frågan är vem som ska göra målen framöver? En underlig fråga att ställa kanske efter tre gjord men nu gjorde en back och en mittfältare mål fast även så klart Keanin Ayer. Ska han få sitt stora genombrott i år och visa den potential som Astrit Selmani talat om?

Varberg väntar därmed fortfarande på sin första vinst för året - men just den detaljen tycker jag inte man behöver lägga så stor vikt vid.