Lagbanner
En allt annan än fager härva?
BoIS Albin Winbo under matchen mot Mjällby i söndags.

En allt annan än fager härva?

Nya turer kring Varbergs BoIS kontraktsskrivande.

Turerna kring Varbergs kontaktsskrivande fortsätter efter att det asvlöjats att en agent fick 50 procent av övergångssumman när Astrit Selmani såldes till Hammarby. Därefter tillsatte BoIS en jusristbyrå som skulle hjälpa klubben att se över kontrakten med agenter och spelare så att inga fler felaktigheter hade begåtts vid upprättandet av avtalen vilket så klart var en bra tanke. Men i helgen skrev Hallands Nyheter om att den byrå man anlitat (MAQS) ena partner, Carl Fhager, själv är involverad i en av Sveriges största agenturer.

Carl Fhager har själv en bakgrund som rådgivande advokat åt fotbollsspelare och är än idag en del av Patrick Mörks stall GSM som han hjälper juridiskt. Han har tidigare även varit sportchef i BK Häcken. Och att en konkurrerande agentur skulle kunna få insyn i hur andra agentfirmor skriver sina avtal har skapat oro bland landets fotbollsagenturer.

Hos BoIS ser man dock inga problem eftersom man menar att Fhager inte är den på MAQS  som arbetar med översynen av kontrakten och det är vattentäta skott däremellan. Carh Fhager själv har inte velat kommentera uppgifterna till HN utan hänvisar till gällande sekretess.  

Håkan Ericsson2021-12-06 20:31:52

Fler artiklar om Varbergs BoIS