Lagbanner
Formsvagast i Allsvenskan
Karlsson målade igen.

Formsvagast i Allsvenskan

Men med allt i egna händer.

Varbergs BoIS förlorade i återstarten med 1-2 borta mot Sirius efter 0-1 i halvtid. På plussidan fanns ändå att Jocke Persson återigen fick utdelning i sin matchcoachning när 20-årige Victor Karlsson kom in och kvitterade uppsalalagets ledning. Men faktum är att BoIS med sina 2 poäng på de 5 senaste matcherna är seriens just nu formsvagaste lag. Men utvidgas analysen till att gälla de 10-15-20 senaste matcherna så pendlar Varberg mellan plats 8-9 vilket skvallrar om att man sett till säsongen som helhet varit ett stabilt mittenlag vilket den nuvarande tiondeplatsen också indikerar.

Finns det då någon anledning till oro? Nja med tanke på helgens resultat som i princip skickar både Örebro och Östersund till Superettan så är det egentligen bara kvalplatsen som kan utgöra ett potentiellt hot. Och med tanke på HBK:s nuvarande form och svåra avslutningsschema är det svårt att se hur de ska kunna ta igen Varbergs försprång på 5 poäng. Då krävs att BoIS samtidigt klappar ihop fullständigt. Dessutom finns ju några lag emellan. 

Innan den nuvarande svackan kom dock Varberg från fyra raka vinster där grunden för fortsatt allsvenskt spel troligen också lades. Det är också en trend som känns igen från fjolåret då lagets resultatrader ofta gick i cykler. Med andra ord kan det vara läge att återupprepa fjolårets bragdseger mot mästarna från Malmö hemma på söndag! Fast i och med söndagens derbyresultat i Stockholm kan det nog bli en än svårare uppgift för nu är Malmö åter med i guldstriden på allvar. I förutsättningarna ingår så klart också att MFF har en tuff bortamatch mot Chelsea kommande onsdag vilket kan öka Varbergs möjligheter. Fast med tanke på läget i Europa är det nog Allsvenskan som di himmelsblå lär prioritera. 

Den riktigt viktiga matchen för BoIS kommer veckan efter hemma mot Östersund. Det är då de avgörande spikarna ska slås i 2022 års allsvenska bygge. Om det inte redan skett mot ett potentiellt omotiverat Kalmar - som igår krossades av Mjällby. 

Håkan Ericsson2021-10-18 10:07:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS