Lagbanner
Varberg Energi Arena, 2022-10-02 15:00

Varbergs BoIS - Häcken

Framför Häcken: nu eller aldrig
Carlsson, Carlsson världens bästa Carlsson.

Framför Häcken: nu eller aldrig

Sorry Alexander Axén, men 25 poäng lär inte räcka.

Enligt Alexander Axéns beräkningar kommer BoIS bara att ta 1 poäng till i årets allsvenska. Men med 25 inspelade ska varbergslaget också klara kontraktet med 2 måls marginal enligt samme mans kalkyl. 

Men så hände det där man befarat ett tag nu. Ett av lagen under vaknar till och tar en oväntad seger. Eller oväntad, jag satte själv ettan på degen och fick lite extra deg som plåster på såren. Hur som helst börjar de kännas äckligt nära nu. 

Hemmamatch idag mot Häcken som varit Boisarnas stora akilleshäl i allsvenskan för att fortsätta prata kroppsdelar. 1 poäng har det blivit hittills, vid fjolårets hemmamatch på Varberg Energi. 

Men är det någon gång BoIS ska ha chansen så är det väl nu när Häcken kommer med 4 spelare avstängda, däribland skytteligaledaren Alexander Jermejeff och tidigare utlandsproffset Samuel Gustafsson. Meriterade nyförvärvet Tobias Sana saknas också på grund av en allvarlig knäskada. 

Kanske kan också en eventuell guldfrossa hos hisingspojkarna vara till Varbergs fördel?

Serietvåan Häcken har just ena andraplats som sitt bästa allsvenska resultat 2012 och kan börja darra nu? 3 raka oavgjorda matcher kan vara en indikation på det.  Å andra sidan är Häcken seriens bästa bortalag och har ännu inte förlorat på resande fot. På sina 6 gräsmatcher har man tagit 14 poäng så i motsats till Djurgården behärskar man även naturgräsets ädla form. Degerfors seger igår ger ju också göteborgarna ett guldläge att återta serieledningen från just Djurgården. 

Varbergs BoIS då? Jo en magnifik insats mot AIK följdes av en mindre magnifik mot Värnamo och det speglar väl ungefär säsongen hittills. Kanske blir det så att oviljan (strategin) att inte försöka plocka hit en riktigt etablerad målskytt kan bli kostsam i förlängningen? Filip Bohman och Dion Krasniqi får ursäkta. 

Hos Varberg är åtminstone Hampus Zackrisson och Eliton Jr, som föll ihop med lågt blodtrycksfall i U21-serien härom veckan, bekräftat frånvarande.

Det ska också bli intressant att se hur Tobias Carlsson och Varberg hanterar att Carlsson nu ställs mot klubben han egentligen tillhör och kan bidra till att släcka gulddrömmen för. 

Avspark 15.00.

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-10-02 08:37:15
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS