Genrep 2 och grattis på födelsedagen!
Varbergs BoIS-Norrby IF.

Varbergs BOIS fyllde 98 år som klubb och passade på att fira dagen med en 3-2 seger mot Norrby.

Elvan som ställdes på banan var lite mer ordinarie än vad jag hade räknat med, men utöver Luke Le Roux och Dion Krasniqi som fortsatt är på landslagsuppdrag så placerades även spelare som Lushaku, Eliton Junior, Fredrik Andersson och Jocke Lindner på bänken.

BOIS spelade sin vanliga 3-4-3/4-5-1 uppställning med wingbacks. Luke spelade för övrigt hela matchen när Sydafrika tappade 2-0 hemma mot Liberia till 2-2. Tvyärr har jag dålig koll på om Dion fick spela i Kosovos U21 match, han började i varje fall på bänken när det blev 0-0 mot Moldavien.

BOIS började matchen bra och förde spelet rätt tydligt första 15-20 minuterna. Det var också rätt tydligt matchen igenom att Norrby satsade på att ligga lågt för att sedan ställa om snabbt när de fick chansen och de lyckades rätt bra med den taktiken. Det var kanske inte så lyckat ändå att satsa på att ställa 3 man på mittlinjen när BOIS fick möjlighet till sina långa inkast. Redan första gången så resulterade det i 1-0 för BOIS. Nogueira var dagens långkastare, Dahlström skarvade och Oliver Alfonsi höll sig framme och petade in ett typiskt Oliver Alfonsi mål, måhända ovanligt lite ”brunk” involverat…Vi hade då kommit en kvart in i matchen och BOIS hade lyckats bra med att komma runt på kanterna vilket jag tycker man saknat en hel del i år.

Andra halvan av första halvlek så lyckades Norrby komma till flera farligheter via sin omställningar och till slut i 41:a minuten så kunde de kvittera efter att Silverholt och Dahlström blivit väl enkelt ifrånsprungna ända från mittlinjen. David Olsson kunde inte göra så mycket på det friläget. När bara några minuter återstod av första halvlek så pressade BOIS riktigt högt och det ledde till att en Norrby-back slog bollen rakt till Al Hamlawi som mitt i straffområdet enkelt kunde vända om och placera in 2-1 förbi målvakten.

I paus gick Oliver Stanisic ut efter 45 nya minuter utan att nicka bollen (i varje fall vad jag lade märke till) och Jocke Lindner kom in. Dahlström fick då spela centralt och Jocke till höger i 3-backslinjen vilket kändes klart tryggare än i första halvlek då Dahlström/Silverholt hade problem med de snabba omställningarna på sin kant.

Andra halvlek blev det än mer BOIS. Tranberg fick sitt skott i fritt läge från 10 meter räddat av målvakten och Lindner satte en boll i stolpen från nära håll. Ändå var det Norrby som återigen väl enkelt kunde göra 2-2. Detta efter att Lindner först brutit en boll och sedan blivit av med den igen en bit utanför straffområdet, snabb boll av Norrby till kantspelare inne i straffområdet, inspel och så var det 2-2, vi hade då kommit 58 minuter in i matchen.

I klassisk Jocke Persson stil så blev det spelarbyten i matchminut 60. 8 nya spelare in (om jag räknade rätt) samtidigt kan nog ändå vara snudd på rekord. In kom Lushaku, Pektas, Paolo,
Zacke, Sverrisson och 3 gånger Junior, dvs Eliton, Pussick och Alfonsi jr. Kvar av utespelarna på planen var Lindner och Silverholt. Matchbilden förändrades inte så mycket för det, fortsatt mycket BOIS med några få omställningar från Norrby.

Eliton blev fälld strax utanför straffområdet och Pektas stegade fram och drog till med vänstern men i ribban och ut. Den frisparken var värd ett bättre öde. Till slut i 82:a minuten så kom ett fint BOIS-anfall, bollen in till Eliton centralt i höjd med straffområdeslinjen som rullade vidare till Pussick Junior som drog till med vänstern på ett tillslag och placerade in bollen fint vid målvaktens högra stolpe, ett riktigt fint avslut. Pussick tycker jag visade på sina 30 minuter lite av det som det talats om från BOIS håll om att han vaknade till rejält på träningslägret mot hur det sett ut tidigare.

Vad säger då denna match om BOIS status just nu. Ja, mest att vi åtminstone är i läget igen att Jocke har 20-22 friska man att välja bland när han ska ta ut matchtruppen till premiären
mot Mjällby. Fortsatt ser det bra ut mellan straffområden men det blir lite för enkelt farligt bakåt och det missas för mycket framåt även om det var positivt idag att vi tog oss till rätt
många chanser och satte 3 bollar i mål. Så får vi se om nästa måndags premiär till slut ger oss svaret på vem som faktiskt kastar längst av Alexander Johansson och Eliton Junior……