Lagbanner
Södermalms IP, 2024-09-18 19:00

Skövde AIK - Varbergs BoIS
2 - 2

Hansens övertänkande sänker Varberg?
Nja, dags att steppa upp igen!

Hansens övertänkande sänker Varberg?

Tre "säkra" poäng blev bara en i Skövde.

"Känns som om Hansen börjar övertänka nu" skrev jag precis innan matchstart med anspelning på att varken Alexander Johansson eller Anton Kurochkin fanns med i Varbergs startelva. Jag var inne på samma tema i samband med matchen mot Oddevold i lördags, att det uppenbarligen inte bara är Pep Guardiola som har förmågan att göra det extra svårt för sig.

En bit in i matchen trodde jag mig ändå förstå tanken med Roar Hansens märkliga val med Oliver Alfonsi, för första gången från start i år, på högerkanten och Yusuy och Nyarko på topp. Vi har en "midweek" den här veckan med tre matcher inom loppet av åtta dagar. Men Olle Edlund får ju t ex spela non stop och..om jag då hade varit huvudtränare för Varbergs BoIS hade jag nog tyckt det var viktigast att ha två av mina absolut främsta poängspelare på plan i mötet med den absoluta bottenkonkurrenten och inte i mötet med Brage på söndag. Men spelarna bör också vara så pass bra tränade att det klarar ett mer komprimerat matchschema vid 2-3 tillfällen per år, det är ju inte Premier League det handlar om med europaspel och inhemska cupmatcher vecka ut och vecka in. 

Hur som helst kunde och borde den här matchen ha gått vägen ändå. Isak Bjerkebo gav BoIS ledningen i första halvlek och ett Skövde som bara mäktat med 15 mål på 22 matcher hittills kändes hyfsat uddlösa, Varberg hade bra kontroll. När sedan Alexander Johansson kom in med dryga timmen spelad behövde superttans bästa avslutare (?) inte ens två minuter på sig att sätta tvåan för Varberg. Där och då borde matchen varit avgjord om inte tidigare. För så hade kanske blivit fallet om BoIS haft sina bästa poängspelare på plan från start i en första halvlek som man ändå dominerade? Men Skövde AIK gavs chansen att komma tillbaka och göra två snabba mål mellan minut 83 och 89.   

Naturligtvis borde inte detta fått ske. Men i en superetta där lagen nu blir allt mer desperata kommer matcherna framöver att bli än mer händelserika och ovissa i takt med att höstmörkret sänker sig över fotbollssverige. Och det borde den rutinerade Roar Hansen ha kunnat ta höjd för?

 "Det blir väldigt intressant att se hur Roar Hansen och laget hanterar situationen där den senaste månadens framgångsvåg fick ett abrupt slut senast i Uddevalla" skrev jag inför dagens match. Tyvärr blev svaret inte så positivt. En poäng av sex möjliga i mötena med två lag under nedflyttningsstrecken och som dessutom hade en nedåtgående formkurva är naturligtvis inte godkänt. Att tappa en 2-0 ledning mot ett svagt Skövde AIK är särdeles bedrövligt.

Den där superettan fortsätter krama musten ur en, men ska vi se något positivt idag är det att det i varje fall inte blev förlust. Så vi slipper den där absoluta bottesnskiten - åtminstone ett litet tag till. 

Matchfakta: https://www.flashscore.se/match/SGaZMeG7/#/matchsummering/matchsummering

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-09-18 23:09:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS