Lagbanner
Boisabagen: Har alla glömt Göteborgs brandmän?
Mads "bombemanden" Borschers gör snart allsvensk entré?

Boisabagen: Har alla glömt Göteborgs brandmän?

Klaksviks framfart stärker aktierna för Varbergs nye anfallare.

Dagen efter BK Häckens sorti är Sverige chockat och kallar insatsen för ett praktfiasko. I sin krönika skriver GP:s Robert Laul upprepade gånger om att Färöarnas liga är rankad sist i Europa vilket inte stämmer. På min fråga om varför han skriver sånt som inte är sant får jag inget svar. 

Även i podden Fotbollsmorgon sågas insatsen och man menar att i exempelvis Estland "vet de i varje fall vet hur man spelar 11 mot 11" eller något i den stilen. Men att förlora mot ett lag från Färöarna? 

Uppenbarligen har experterna lika dålig koll den europeiska ligarankingen som man brukar ha på Varbergs BoIS

Att kockar, brandmän och elektriker står för skrällar i Europa är heller inget nytt. Det hände redan för 40 år sedan när IFK Göteborg satte skräck i de spanska och tyska fullblodsproffsen. Och med tanke på att Klaksvik i omgången innan slagit ut ungerska Ferencváros, betydligt mer rutinerade i Europa än Hisingens stolthet, borde man kanske ha varit förvarnade?

Nu menar jag så klart inte att ligan på Färöarna skulle vara stark men uppenbarligen bättre än vad många tror. Man ska nog heller inte underskatta det faktum att Färöarna som en självstyrande enhet ingår i "kungariket Danmark" med en stark fotbollstradition. Det faktum att våra egna grönsvarta hjältar brukar bli sopade av banan varje gång de besöker Bravida arena kan också få en att fundera lite.

Hur som helst styrker gårdagens resultat aktierna för Varbergs nye danske anfallare Mads Borchers som gjort 18 mål och 12 assist på sina 41 matcher på Färöarna. Även om han, precis som Häcken, kammade noll mot just Klaksvik. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-08-03 20:25:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS