Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2022-04-20 19:00

AIK - Varbergs BoIS

Inför AIK: André Boman tillbaka på mardrömsarenan
Ont, det gör ont..

Inför AIK: André Boman tillbaka på mardrömsarenan

En tuff match väntar borta mot AIK på onsdagen men som vanligt känns det som om Joakim Persson med sin framåtblickande coachning kommer att ge Varbergs BoIS en rejäl chans att åtminstone spela om det.  

– Vi har en bred trupp och alla 30 spelarna tränade igår måndag, vilket gör oss redo för tre fighter på kort tid. Gällande träningarna är ju det viktigaste att alla 30 får sin dos så man är redo när man får chansen. Inför AIK är det endast Gideon Mensah som inte är tillgänglig för spel säger Persson till boisfc.nu

Enligt HN verkar André Boman få spela från start på  arenan där han skadades svårt i fjol, det blir i så fall mittfältarens första start i år efter operationen.  

Varberg har haft det svårt mot AIK i Allsvenskan och bara fått med sig 1 poäng på två säsonger och det var på hemmaplan 2020 när Astrit Selmani kvitterade till 2-2 på straff i slutet. Imorgon kan dock BoIS ha en fördel i och med att man fått en vilodag extra jämfört med AIK som förlorade i Malmö på söndagen. Risken är väl ändå att gnaget kan vara rejält taggade efter förlusten mot MFF och bara tre poäng på de inledande tre matcherna. 

Till hemsidan säger Jocke Persson att "AIK borta är en av våra  bonusmatcher och vi vet att det kommer krävas det lilla extra om vi ska få med oss något från Friends. Nycklarna blir att vi gör en topprestation på alla positioner och tar vara på chanserna vi får"

Det lär bli en hel del rotation imorgon och jag skulle tro att spelare som Jon Birkfeldt, Luke Le roux, Robin Tranberg, Ismet Lushaku och Robin Simovic nu får chansen när det ska stångas och stängas ytor på nationalarenan. Det ska också bli intressant att se om Des Kunst är med i truppen. Om inte kan man väl börja undra så smått vad som händer?

Avspark 19.00

LÄS ÄVEN: dags att smida medan järnet är varmt, Haglund! 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-04-19 21:58:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS