Lagbanner
Skytteholms IP 1, 2023-03-06 19:00

AIK - Varbergs BoIS

Inför AIK: En udda fågel i Varbergs främlingslegion
Hinner bli spelklar?

Inför AIK: En udda fågel i Varbergs främlingslegion

Tar BoIS chansen till ett historiskt cupavancemang?

Varbergs värvning av Yassine El Ouatki sticker ut på flera sätt. Dels är han den förste fransmannen i klubben vad jag känner till. Sedan så klart också att han kommer från en storklubb som PSG:s organisation.

Det jag ändå kan känna lite oro för är att han som ensam fransktalande (?) i Varbergs trupp blir en lite udda fågel i motsats till de "sydafrikaspår" som klubben tidigare kört och den brasilianska inriktning som klubben kan sägas ha idag. Frågan är om El Ouatki kommer att kunna acklimatisera sig i Varberg på ett bra sätt?

Joakim Persson gästar podcasten "Tuttosvenskan" i en lång intervju och menar hur som helst att fransmannen är en duktig spelare med Varbergs BoIS mått mätt. I en utläggning om Varbergs ekonomi och transferstrategi menar Persson också att BoIS i år delvis kunnat plocka från en högre hylla än tidigare vilket inte direkt varit min känsla. Tvärtom har väl transferhjulen i Varberg snurrat mer än någonsin tidigare och osäkerheten har enligt mig aldrig känts större inför en allsvensk säsong. 

Även mittbacken Niklas Dahlström anslöt i veckan efter ytterligare en långtidsskada, denna gång på Jon Birkfeldt. Med två tidigare fullmatade säsonger i superettan känns Dahlström som ett meriterat nyförvärv enligt Varbergs måttstock. Men då ska man också ha i åtanke att han i fjol, visserligen med en del skadeproblem, lånades ut till J-Södra från särklassiga jumbon GIF Sundsvall. Å andra sidan kan det ju  kännas skönt att Dahlström inte var med och bidrog så mycket till de 80 insläppta kassarna. 

Imorgon åker BoIS till Stockholm och Skytteholms IP för en avgörande cupmatch mot AIK. Seger krävs för att hoppet om ett avancemang ska leva. Därtill behöver även Västerås tappa poäng mot ett svagt Östersund hemma så mina förhoppningar om ett cupmirakel är inte särskilt stora. Speciellt inte med tanke på förra helgens riktigt svaga insats mot VSK i ett läge där jag trodde att Varbergs BoIS var beredda att växla upp efter en medioker start på säsongen. 

Jocke Persson hoppas på att Yassine El Ouatki hinner bli spelklar men de franska byråkratiska kvarnarna verkar närmast mala i snigelfart. Det senaste,men säkert inte sista, förvärvet Niklas Dahlström är däremot redo, i en annars ganska så skadeskjuten BoIS-trupp. 


 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-03-05 22:09:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS