Lagbanner
Påskbergsvallen, 2024-09-22 15:00

Varbergs BoIS - Brage

Inför Brage: är jag för hård mot "hårde Hansen"?
Roar, fortsätter roa och oroa.

Inför Brage: är jag för hård mot "hårde Hansen"?

Jag kommer på mig själv att fundera över om jag varit för hård mot Roar Hansen på sistone? Ganska så kritisk i mina krönikor direkt efter att de initiala “Roar-effekten” ebbat ut? Var jag lika hård mot Tobias Linderoth efter hans minst sagt knackiga halvår i Varbergs BoIS? Nej, kanske inte. Men jag tror också att det kan bero på att jag hade fått någon slags reell förhoppning om att den här skitsäsongen på allvar var på väg att vända efter Roars tre inledande segrar. Därför känns besvikelsen så mycket större.  

Men efter de tre därpå följande matcherna är det ändå befogat att ställa sig frågan om vi fått en klar förbättring eller om det mest handlat om en typisk "tränarbytes-effekt"? För 2 inspelade poäng mot Utsikten, Oddevold och Skövde är så klart inga starka papper. Både med tanke på lagens tabellplacering och var de befunnit sig i formkurvan. Fast jag tror ändå på en förbättring, både sett till statistiken och att Varbergs BoIS i större utsträckning nu är ett lag som också vill ha bollen och försöka göra något med den. Roar Hansen själv tyckte att prestationen mot Skövde var en klar uppryckning jämfört med den mot Oddevold. Det var den också statistiskt sett, i första halvlek, summa summarum var den till slut hyfsat jämn och får sägas spegla resultatet.

I HN säger Roar Hansen att han inte är någon dagisfröken. Att det inte finns tid nu att ta enskilda samtal med spelare som inte får speltid. Alla är professionella fotbollsspelare och det viktigaste i klubbens prekära läge är laget och att ta de poäng som krävs. På den punkten kan jag bara hålla med. Gällande anfallaren Alexander Johanssons uteblivna startplats senast säger Hansen att: 
– Det är den konkurrenssituation vi har. Alexander har gjort mål som inhoppare tre gånger. Han spelade 90 minuter mot Oddevold, men hade knappt en målchans. Vi kan inte bara tänka namn utan måste se hur saker och ting ser ut. Det jag kan se är att de allra flesta individer blir avslöjade när de inte gör jobbet. Så är det med fotbollsspelare över hela världen som har tekniken, men där tränarna ser att de inte gör jobbet.

Som jag tolkar det menar Roar då att Johansson inte gör jobbet. I min bok är han vår bäste anfallare och den förste jag skulle plitat ner i startelvan, en sådan avslutare har vi helt enkelt inte råd att lämna utanför laget, just i den situation Varberg befinner sig i.

I en superetta som fortsatt inte tar några fångar och där det är 4 poäng från nionde ner till kvalplats står IK Brage näst på tur. I HN är Hansen imponerad över Brages “vuxenhet” och menar att BoIS  kanske måste upp ytterligare en nivå än man kommit upp i hittills.
- Bra strukturerat försvarsspel, bra anfallsspel och tunga. Jag fattar att de har varit stabila hela året, det är ingen juniorfotboll direkt.

Själv noterar jag att IK Brage ligger sist i formtabellen med bara 2 inspelade poäng på de fem senaste matcherna och funderar över om inte Roars inställning känns aningen för defensiv?

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-09-21 15:03:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS