Lagbanner
Stora Valla, 2021-07-31 17:30

Degerfors - Varbergs BoIS

Inför Degerfors: 4-backslinjen
Des Kunst och Oliver Alfonsi - flankerade av stabila brukspojkar

Inför Degerfors: 4-backslinjen

Snart den sista återstående beståndsdelen av det gamla folkhemmet?

Snacket efter måndagens match har från göteborgshåll mest handlat om vilka nobodies Varberg är och att men enligt många håller Superettan-nivå. Men så är det ju faktiskt inte. Nej tvärtom kom man ju 11 (före IFK till och med) i Allsvenskan ifjol och parkerar just nu ovanför de förhatliga strecken. Och mer allvarligt så börjar denna allmänna inställning till Varbergs stolthet kännas ganska tröttsam. För vad är det många inte verkar fatta? BoIS gör det bra och har sålt spelare till större klubbar (bl a Göteborg) på löpande band det senaste dryga halvåret. Nu senast är alltså Tashreeq Matthews aktuell för en flytt, antingen till en större klubb i Allsvenskan eller till Danmark. 

Frågan är väl ändå om Matthews kommer att gå redan i sommar? Jag har svårt att tänka mig att han skulle ha en "Mörfelt-klausul" i sitt kontrakt och då är han Varbergs spelare även nästa år. Och med tanke på vad han betytt för BoIS spel i år och det faktum att en offensiv kreatör som just Albin Mörfelt redan lämnat lär inte BoIS vilja släppa Matthews innan ett nytt allsvenskt kontrakt är säkrat. Men det är klart, är pengarna de rätta så. 

Imorgon väntar match mot Degerfors borta och det är en drabbning jag måste säg att jag fruktar. Varberg är på gång, har sett stabila ut sedan omstarten och de defensiva så väl som de offensiva bitarna börjar allt mer falla på plats. Degerfors kommer från tre raka förluster med 1-12 i målskillnad. Ja men då måste det väl vara dags för ett trendbrott och det här kan bara gå på ett håll, d v s käpprätt åt helvete!

Den mer logiska hjärnhalvan ger nog ändå BoIS betydligt större möjligheter än så men visst är värmlänningarna ett lag att se upp med. Efter en svajig inledning på serien kom man in i ett riktigt stim i våras där framför allt det offensiva spelet fungerade och anfallaren Victor Edvardsen har hittills stått för 6 mål under sin allsvenska debutsäsong. Så potentialen finns där för laget som i nuläget parkerar före Varberg i tabellen med 14 inspelade poäng. Och på mitten kan Albert Ejupi få gå en tuff match mot deras mittfältsankare Adam Carlén. 

Sajten Inside Varbergs BoIS hade nyligen en spaning att det är med den för Varberg något mer ovanliga 4-backslinjen som laget i år gjort sina bästa matcher, bl a mot Norrköping och senast mot Göteborg. Så rekommendationen till tränare Persson är att fortsätta med denna. Ja fyrbackslinjen verkar sitta djupt i den svenska folksjälen, kanske är den snart det sista som finns kvar av det gamla folkhemmet? Eller är det kanske Degerfors?

Avspark på Stora valla, lördag 17.30. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-07-30 22:46:30
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS