Lagbanner
Inför Degerfors: vägskäl och tveksamhet längs vänsterkanten
Dags för Jaheem Burke?

Inför Degerfors: vägskäl och tveksamhet längs vänsterkanten

Varbergs BoIS tar emot Degerfors i vad jag skulle beteckna som säsongens viktigaste match hittills.

Varberg med bara två inspelade poäng på de fem senaste matcherna. Degerfors med 6 pinnar på de två senaste efter att först ha åkt på sex raka förluster.  Deras vändning borta mot Sundsvall och efterföljande seger mot Helsingborg imponerar, särskilt med tanke på att de bara för ett par veckor sedan såg helt uträknade ut.

Just därför känns matchen imorgon som ett vägskäl. Kan BoIS åter ta en trepoängare, växla in på vinnarspåret och skapa distans till de nedre regionerna. Eller ska laget som nyligen såg som en självklar räddningsplanka på allvar blanda sig i leken och dra in Varberg i den absoluta bottenstriden?

I fjol vid den här tiden talade vi om ett förvirrat försvar på fasta situationer, i år om utebliven effektivitet. Och det är klart. BoIS har tappat Jean Carlos de Brito till Norrköping och fjolårets succéman Tashreeq Matthews har haft problem med skador och inte alls kommit upp i nivå när han spelat. Därmed har fjolårets framgångsrika offensiva vänsterkant satts ur spel. För även om Oscar Sverrisson gjort det bra så har han inte de Britos spetskvaliteter i anfallsspelet. 

Men Jaheem Burke trivs bättre och bättre i BoIS berättar han för HN. Anfallaren har gjort sex inhopp i Allsvenskan och visat fina intentioner. Kan han bli den det offensiva utropstecken som Varberg skriker efter i nuläget? Det är så klart mycket att begära av denna 20-åring som i fjol spelade Division 1 fotboll i Hammarby TFF. 

På tal om utropstecken så har ju Abdelrahman Saidi verkligen varit ett sådant för Degen de senaste två matcherna sedan han flyttades in på den centrala anfallspositionen. 4 mål har det totalt blivit mot Sundsvall och Degerfors. Så BoIS möter en spelare och en motståndare i medvind. Men också ett lag som släppt in 19 mål på åtta matcher, något som Varberg trots sin trubbiga offensiv hittills borde kunna utnyttja. 

Hos BoIS är Tashreeq Matthews, Montader Madjed och Gideon Mensah åter i träning men både Ismet Lushaku och Anton Liljenbäck (som tvingas till operation av sitt knä) kommer att bli borta en längre tid.    

Avspark söndag 15.00. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-05-21 18:20:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS