Lagbanner
Påskbergsvallen, 2023-06-05 19:00

Varbergs BoIS - Häcken

Inför Häcken: helt sjukt, Varberg!
En pinne blev det i varje fall senast men det räcker ju inte så långt.

Inför Häcken: helt sjukt, Varberg!

Avståndet till säker mark blir allt längre. Kan Varbergs BoIS mot förmodan rubba de svenska mästarna imorgon?

Man börjar bli lite trött på att höra om den där sjukstugan i Varbergs BoIS nu. Det känns som att hela året har det talats om sjuka, skadade och indisponibla spelare. Märkligt många, även taget i beaktande att vi har allsvenskans största trupp. 

Inför matchen mot Häcken imorgon saknas fortsatt en hel del spelare som är skadade, sjuka eller ännu inte disponibla på grund av tidigare sjukdom. Som om Varberg inte var tillräcklig underdog mot de svenska mästarna som dessutom kan sägas ha varit BoIS bogeyteam sedan entrén i det allsvenska finrummet.

Häcken ska vinna "100 gånger av hundra" men de är också de som har all press på sig menar Jocke Persson i Hallands Nyheter. Med det signalerar han också att han inte bara vill tona ner förväntningarna utan ser möjligheter i matchen. De möjligheterna ska BoIS främst försöka utnyttja genom att få matchen så orytmisk som det bara går. Mera brunk än vanligt verkar alltså vara att vänta. 

Enligt Expressen ska BoIS ha lagt ett bud på den argentinske anfallaren Rodgrigo Castillo. Just för att försöka hålla sig kvar i det där finrummet ett femte år i rad. En uppgift som Joakim Persson medger i HN men samtidigt verkar lite förvånad över eftersom man tittar på "12-13 spelare till".

Själv hade jag föredragit om BoIS lade undan hagelbössan för en stund och försökte satsa på något för allsvenskan mer beprövad kvalitet istället för alla dessa utländska chansningar. Till exempel funderar nog Jacob Bergström idag på om det var så smart att välja Djurgården före Halmstad i vintras?

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-06-04 20:34:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS