Lagbanner
Varberg Energi Arena, 2021-09-23 19:00

Varbergs BoIS - Häcken

Inför Häcken: måndag hela veckan utom nästa
Det tuffa spelschemat sliter..

Inför Häcken: måndag hela veckan utom nästa

Och Jocke Persson inför ett nytt räknesätt.

Som boendes en bit ifrån Varberg har jag på senare tid funderat på varför BoIS matcher alltid måste gå på måndagar nuförtiden. Förutom nästa vecka då. För när det nu är "midweek" spelar grönsvart redan på söndag igen och Joakim Persson rasar på nytt i spalterna (läs:HN). Fast hur man kan få det till att det bara är 48 timmar nästa match mot Norrköping får jag inte riktigt ihop? Med avspark 17.30 på söndag får jag det snarare till ca...69?

Persson är med rätta frustrerad över bortdömningen på Tele 2 senast men menar nu att man måste sluta älta Hammarbymatchen och se fram emot Häcken. Han inför också ett nytt räknesätt när Varberg nu ska gå för sin tionde raka utan förlust eftersom Persson menar att man inte förlorade matchen mot Hammarby. En svit att förlänga alltså? Eller en svit att bryta? Jag håller mig nog till det sistnämnda ändå.

För de sex senaste matcherna mot göteborgarna har slutat med seger för Hisingslaget, inkluderat de tre i Allsvenskan. Matchen senast på Bravida är ju också en match man minns med rysningar och för en annan domarclown. Det var då Häcken tog sin första seger för säsongen mot just Varbergs BoIS och efter en usel start på densamma. Så på ett sätt känns inte förutsättningarna som de bästa. 

Å andra sidan är det nu hemmaplan där BoIS inte förlorat sedan 12 maj mot Hammarby. Och det är på GRÄS vilket ett i år ganska bortasvagt Häcken inte gillar. Dessutom har göteborgarna en hyfsat gedigen skadelista innehållande:
Rasmus Lindgren (vad), Ture Widestrand (huvud), Ali Youssef (knä), Tobias Heintz (knä), Nasiru Mohammed (knä), Erik Friberg (vad), och Samuel Gustafson (lår).

Hos Varberg är Tashreeq Matthews avstängd och Robin Simovic rehabar medan Jean Carlos de Brito är tillbaka i truppen. Så det lär i varje fall inte saknas fart ikväll hos ett BoIS som lagt fokus på offensiven i veckan. Hoppas man även tränat på att slå bollar efter marken. Det lär behövas i den förväntade stormen. 
 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-09-23 13:24:58
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS