Lagbanner
Boisabagen: Inför Hammarby
Ejupi jublar i Örebro!

Boisabagen: Inför Hammarby

Kan Varberg ta sin nionde raka?

Jocke Persson är ute och svingar med tanke på Varbergs kommande "NHL-schema" med match mot Hammarby (b), Häcken (h) och Norrköping (b) måndag-torsdag-söndag. OK, oavsett om det faktiskt kan skilja ett par vilodagar för lagen så är det inte DÄR Joakim Persson ska lägga sitt fokus för han är alldeles för bra för att ens börja närma sig bortförklaringsträsket. Även om han nu har den goda smaken att göra det före match. 

Match mot Hammarby på Tele 2. Sett till förutsättningarna och lagens form känns det alls inte som någon omöjlig uppgift. Bajen har bara en seger på de fem senaste matcherna i Allsvenskan och lyckades senast med den osannolika bedriften att förlora ett stockholmsderby mot...Djurgården! Visserligen kom senaste segern mot Malmö men di himmelsblå har ju heller inte rosat marknaden på sistone. Möjligen lider båda dessa lag av en slags "europa-trötthet" som brukar drabba svenska lag som ju ändå brukar tycka att det viktigaste och roligaste som finns är att komma ut i just Europa. 

Stefan Billborn fick foten till slut i somras och till en början syntes en "Milos Milojevic-effekt" runt söders höjder men denna har avtagit efter hand. Varbergs bäste genom tiderna (?) Astrit Selmani har väl inte riktigt motsvarat förväntningarna, åtminstone inte sett i relation till hajpen och sin prislapp, men 4 mål och 5 assist har det ändå blivit i Allsvenskan. Därmed är Astrit lika målvass som BoIS mittback Oliver Stanisic som tillsammans med fyra (!) andra boisare (Karlsson Adjei, Matthews och Moon) stoltserar i toppen av den interna skytteligan. 

Hos Varberg får tyvärr inte BoIS succéförvärv Jean Carlos de Brito visa för sin gamla hemmapublik hur tapper han är med sin cape och sitt svärd då han är avstängd efter för många gula kort. Och trots Hammarbys något vikande form så är det ändå en ytterst namnkunnig matchtrupp man mönstrar till morgondagen. Så nog lär Varberg få jobba om man ska kunna bärga sin nionde raka utan förlust! 

"Sen får vi hoppas att motståndarna som vanligt gör sin sämsta match mot just oss" avslutar Jocke införartikeln på BoIS hemsida. Ja, han är ju för jävla skön ändå! Och det är precis där man vill ha Joakim Persson. 

Kaiser Klaus2021-09-19 22:47:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS