Lagbanner
Inför Hammarby: Disco med Noa när Varberg åter bjuder upp till yster dans?
Nytt kramkalas?

Inför Hammarby: Disco med Noa när Varberg åter bjuder upp till yster dans?

Svår bortamatch väntar i Stockholm.

Matchdags igen när Varberg åker till Stockholm för möte med Hammarby. Ett lag man stötte på i cupen i vintras i något som känns som evigheter sedan. Det var innan allt det där märkliga började som vi fortfarande genomlider. Då blev det en klar förlust med 5-1. En match som i media politiskt korrekt beskrevs som en ”kross”. Den som såg matchen såg kanske också något annat. Som att Varbergs BoIS redan då visade upp tydliga tendenser till ett vägvinnande anfallsspel. 

Men Noa Bachner har fel när han i podden ”Disco och Noa” (ett betydligt roligare namn hade väl varit med Noa men då hade kanske någon fått känna sig lite mindre betydelsefull?) menar att inget lag förutom IFK Norrköping gjort fler än 8 mål hittills i Allsvenskan. För Varberg har faktiskt gjort nio och rätt ska som alltid vara just rätt.

Ett helt otroligt facit, vilket vi redan varit inne på. Och just en sådan offensiv kraft trodde vi ju att dagens motståndare Hammarby skulle ha visat prov på vid det här laget. Och det oavsett Zlatan Ibrahimovic. Men eleganterna från söders höjder har inte mäktat med fler än fem baljor hittills och parkerar på en blygsam tolfte plats i Allsvenskan med ynka fyra inspelade poäng. 

Men tyvärr tror jag att Varberg kan få sota för Hammarbys svaga inledning ikväll. Som mångas guldfavorit måste bara Bajen börja studsa igång nu. För det finns ju betydligt mer kvalitet i den spelartruppen än vad som hittills visats upp. Efter de inledande omgångarnas Corona-anpassade spelschema bär det nu också av mot norr och den första matchen på konstgräs. Ett underlag som, kanske inte klippt men åtminstone skuret för hemmafavoriterna. 

Och det måste väl vara dags för lite backfire i ingenjör Perssons väloljade BoIS-maskineri nu - eller kan de grönsvarta åter bjuda upp till en yster dans mot en av de stora inom svensk fotboll?  Oavsett blir det åter utan Astrit Seljmani som fortfarande har problem med sitt knä. Något som börjar kännas lite oroväckande.

Något annat lite oroväckande är att IFK Göteborg ryktas vara ute efter Varbergs ytterspelare Daniel Krezic. Om det stämmer känns det också något oväntat då jag inte tycker att han, trots det fina målet senast, varit så tongivande i sitt spel. Men som mer etablerad och ordinarie i startelvan känns Krezic viktig att behålla.

Vi får se vad som händer när transferfönstret öppnar igen 15 juli. Daniel Krezic har enligt uppgift kontrakt med Varbergs BoIS till och med 2021.   
 

Kaiser Klaus2020-07-02 10:43:22

Fler artiklar om Varbergs BoIS