Lagbanner
Inför Malmö: effektivare energi på ny allsvensk arena?
Imorgon sitter den Robin!

Inför Malmö: effektivare energi på ny allsvensk arena?

Bois reser till Malmö för årets tuffaste match.

Energi och hög intensitet har hittills karakteriserat Varbergs två framträdanden på den allsvenska arenan. Kan man ladda om batterierna till mötet med ett annat storlag, Malmö FF, på söndagen? Inte alls omöjligt är säkerligen den inställning som boisarna kommer till match med för detta är ju bara en annan helt vanlig fotbollsmatch. Men då gäller det kanske också att kanalisera den där energin på ett effektivare sätt? Mot Göteborg tycker jag att de grönsvarta gick in lite väl hårt i flera situationer och även drog på sig en del onödiga gula kort. Kanske är det så man måste spela för att få ut det bästa av sitt spelsätt men det borde gå att hålla igen och värdera lite bättre. 
 
I matchen mot IFK lyckades man heller inte hålla samma intensitet som mot Helsingborg men det ska också noteras att blåvitt, anförda av spelskicklige Tobias Sana,  var ett betydligt bättre lag än HIF. Och med tanke på skåningarnas katastrofala start i Allsvenskan kan så klart fundera lite på vilken värdemätare den matchen egentligen var? Men även mot Göteborg gjorde Varberg en bra match och lyckades lyfta spelet igen i andra halvlek och skapa en hel del chanser. Och just förmågan att kunna göra det kan visa sig guld värd i årets serie, för oavsett matchbild känns det som det aldrig riktigt går att räkna bort BoIS. 
 
Mot IFK noterades även ett piggt inhopp av den 18-årige anfallaren Sebastian Nanasi som lånats in just ifrån morgondagens motståndare Malmö FF. Nanasi är inte oväntat ytterligare en spelare som Joakim Persson har koll på från sin tid i Kristianstad och belönades nyligen med ett A-kontrakt i MFF efter att ha vräkt in 22 mål på 11 matcher för Malmös P19 lag i höstas. Troligen blir det ändå inte han som ersätter fortsatt skadade Astrit Seljmani på topp imorgon utan mer rutinerade Alibek Aliev lär få förnyat förtroende. Bois var väl värda en pinne senast men kanske är det ändå bra att det inte går för "nykomlingsbra" i början utan att man fortsätter hålla rätt fokus. Och det fanns trots allt en hel del positivt att ta med sig från matchen.  
 
Med siffrorna 3-1 betvingades just Malmö FF i en träningsmatch i vintras men den här matchen lär bli något helt annat. Det ska ändå noteras att Malmös resa under nye tränaren Jon Dahl Tomasson inte varit helt problemfri med rykten om interna stridigheter och ett inte fullt fungerande anfallsspel. Senast åkte man även på ett blytungt poängtapp när Häcken kvitterade på övertid. Tändvätska för di blåe imorgon, eller något som BoIS kan utnyttja?

Kaiser Klaus2020-06-20 22:41:36

Fler artiklar om Varbergs BoIS