Lagbanner
Rimnersvallen, 2024-09-14 13:00

Oddevold - Varbergs BoIS

Inför Oddevold: Ninnaa-ninnaa-ninannnaaa
Klassiska Boktipset med Stefan Mählqvist som lämnade oss nyligen, villa i frid.

Inför Oddevold: Ninnaa-ninnaa-ninannnaaa

Dagens speltips (som jag absolut inte tänker följa själv)

Riktiga ödesdagar väntar. Möte med två lag som båda befinner sig under strecken inom fyra dagar. Först ut är Oddevold idag, därefter Skövde AIK på onsdag. Vinst, eller åtminstone undvikande av förlust i dessa matcher och Varbergs BoIS fortsatta existens i superettan känns, om inte säkrad så i varje fall en god bit på väg. 

Av ren skrockfullhet brukar jag vara väldigt försiktig med att hissa mitt eget lag men att Oddevold är klar favorit i dagens match enligt spelbolagen är faktiskt ganska förbluffande. Varbergs BoIS till 3.30 hos Svenska spel är klart spelbart för den som vill. Kollar man i formtabellen över de 5 senaste matcherna inför omgång 22 befann sig BoIS på en andra plats efter Sandviken medan Oddevold återfanns på plats 14. Sett till hemmastatistiken fanns bohuslänningarna först på femtonde plats medan Varberg varit nionde bästa lag på bortaplan hittills. Känslan är att Oddevold är en nykomling som bensinen börjat ta lite slut för, men det ska också noteras att laget besegrade Utsikten hemmas så sent som 16 augusti. 

Vårens möte slutade med BoIS-seger efter en ganska fruktansvärd historia där OIddevold spelade ut oss efter noter i början och vi gick på knäna mot slutet för att försvara vår 2-1 ledning. Men det var också under den plågsamma Linderoth-eran vilket känns som en evighet sedan idag. 

Varberg har en jobspost i att Gustav Broman är avstängd efter en ganska onödig varning senast mot Utsikten. Broman som varit en av våra absolut bästa spelare efter sommaruppehållet och gett stadga åt försvaret. Läg för mittbackskris kanske? Nja, jag läser i HN att Hampus Zackrisson i varje fall är tillbaka i truppen men tipset är väl att Dahlström och Hellman inleder som mittbackspar. Det låter som en riktig rysare på förhand. 

Glädjande också att Diego Montiel är tillbaka! Nu tror jag väl inte att han tar en startplats när vi faktiskt haft en väldigt välfungerande offensiv de senaste matcherna med firma "Bjerkebo och Kurochkin” i spetsen, men ett inhopp kan det säkert bli om det skulle behövas. Kevin Nyarko är också avstängd men med en spelare som Alexander Johansson på bänken senast känner jag mig ganska trygg med det avbräcket. Och just den där spetskompetensen i Varbergs offensiv hoppas jag kan bli avgörande idag. På målvaktssidan är Fredrik Andersson återigen skadad men då finns David Olsson som har ett flertal starter på meritlistan i år att tillgå. 

Avspark görs redan kl 13 idag på den klassiska VM-arenan Rimnersvallen i Uddevalla. Och nej, mitt eget speltips kommer jag inte att följa eftersom jag brukar spela mot Varbergs BoIS i mitt ständigt neurotiska antijinxande. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-09-14 06:29:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS