Lagbanner
Inför Sirius: nyckeln till Varbergs BoIS fortsatta framgång
Norlin vill måla igen

Inför Sirius: nyckeln till Varbergs BoIS fortsatta framgång

Finns hos tränare Persson

Varbergs Bois fortsätter att anpassa sig till den allsvenska kostymen. Mot Djurgården senast höll man ändå spelet väl uppe och kunde med lite flyt fått med sig en poäng. Skillnaden var framför allt att DIF hade en tyngd och effektivitet som BoIS saknade, kanske framför allt manifesterat av de missade frilägena för Astrit Seljmani och Tashreeq Matthews. Speciellt Seljmani behöver hitta sitt rätta jag igen, får bort tendensen som synts i de senaste matcherna att överarbeta situationerna.
 
Men det mörknar på skadehorisonten. Hampus Zackrisson gör nu mittbakcskollega Lindner sällskap på sjuklistan i några veckor vilket innebär att Joakim Persson återigen kommer att få formera en ny backlinje mot Sirius. Än värre är att säsongen är över för Daniel Krezic då det visat sig att skadan mot Djurgården var ett avslitet korsband.

Vid förstärkningsfronten syns 19-årige Gideon Mensah som är den utländske mittback som det tisslades om häromveckan. Mensah tillhör FC Nordsjällands  U19-lag vilket verkar lovande då danskarna är väl kända för sin strategi att satsa på unga spelare, något som bl a AIK fick känna på i Europa League häromåret. 

Sirius borta låter på förhand som en mycket tuff uppgift då upplänningarna under Henrik Rydström gjort en stark vår. Men inte så stark som jag först mindes den för efter att närmare ha skärskådat deras tabellposition (8) har de faktiskt inte plockat så många fler (18) poäng än BoIS. Man har tappat lite fart på sistone med en förlust mot Malmö och ett par oavgjorda matcher. Så kanske finns här ändå möjlighet för Varberg att kunna skrälla?

Och det vore faktiskt behövligt nu.För med noll segrar på de fem senaste börja det tajta till sig i den nedre region dit BoIS nu är på väg. Något som också verkar märkas på tränare Joakim Persson? För hur ska annars dennes utspel att delvis skylla på domaren efter förlusten senast tolkas? Nej, Joakim Persson måste fortsätta vara just Joakim Persson  och INTE bli som alla dom andra. Fortsätta med samma framåtanda ock skita i de yttre omständigheter som man ändå inte kan påverka. För det är just där nyckeln till Varbergs BoIS fortsatta framgång ligger. 

Håkan Ericsson2020-08-10 08:54:02

Fler artiklar om Varbergs BoIS