Lagbanner
Inför Värnamo: dags att "träffa dagen"
Segerskytt senast det begav sig på "vallen".

Inför Värnamo: dags att "träffa dagen"

Är Varbergs BoIS på väg att smyga sig in i bottenstriden?

Är Varbergs BoIS på väg att smyga sig in i bottenstriden frågar sin Noa Bachner i podcasten Rondo. Trenden talar för det, poängskörden på sistone likaså. Fast nja, där går det ju faktiskt att säga emot lite. För vi kommer från två tuffa bortamatcher på konstgräs. Och i fjol hade faktiskt BoIS bara 9 inspelade pinnar efter 11 omgångar mot 11 poäng i år. 

Men det som talar för är väl att det inte riktigt har känts som samma BoIS i år jämfört med de tidigare åren i allsvenskan. Vilket fler än jag har påpekat. Och det ÄR inte heller samma BoIS som innan. Den stora skillnaden är att vi haft så svårt att få till det i offensiven med bara 6 spelmål hittills och det är verkligen inte bra. 

Men kanske är det dags att ge Robin Simovic den där riktiga kontinuiteten nu? Gå emot det som är typiskt "jocke perssonskt". För även om Jocke inte verkar så bekymrad över just avsaknaden av en notorisk målskytt så måste någon på allvar komma igång med målproduktionen. Och då är det kanske ändå Simovic som ska göra det? För även om Simon Karlsson Adjei gjort det bra efter sina förutsättningar så verkar han ha svårt att bli en effektiv målskytt på allsvensk nivå. Och då kanske BoIS behöver förlita sig på en forward av beprövad allsvensk kvalitet? Likt söndagens motståndare Värnamo gör med den med Simovic jämngamle Marcus Antonsson som hittills stått för lika många mål (6) som på hela fjolårssäsongen i Halmstad. 

Hos Varberg är glädjande nog försvararen Anton Liljenbäck tillbaka efter 2 månaders skadefrånvaro. Han lär behövas då både Jon Birkfeldt och Hampus Zackrisson (skador) samt Gideon Mensah (avstängd) saknas. Birkfeldt väntas vara tillbaka nästa vecka medan Zackrisson har dragit på sig en knäskada som lär hålla honom borta i cirka 4 månader skriver HN.

Hos IFK Värnamo är försvararen Netinho borta på grund av skada. Annars är det väl främst anfallaren Marcus Antonsson, som verkar fungera betydligt bättre i Värnamos mer offensiva spelmodell än vad han gjorde i HBK, som BoIS ska se upp med. Även mittfältaren Oscar Johansson (som för övrigt vägrade släppa nummer 9 till Antonsson när denne kom till klubben) har varit framgångsrik hittills med 2 mål och 3 ass. 

Värnamo är ett lag som som jag tror har bra förutsättningar för att klara nytt kontrakt då man verkar ha en tydlig idé om hur man ska bygga sitt spel. Sajten Total Football analysis pekar även ut Värnamo som allt annat än en passiv nykomling med sitt extremt höga presspel och "innovativa" spelidé vilket låter lite som Varbergs BoIS under debutsäsongen i allsvenskan 2020. 

Vad som ytterligare talar för att BoIS är på väg att dras in i bottenstriden är att flera lag därnere börjar röra på sig nu. Både Degerfors och Helsingborg har tagit poäng denna omgången och i Sundsvall tog giffarna sin tredje hemmaseger för säsongen när man slog tillbaka självaste Malmö FF i fredags.

"När vi träffar dagen kan vi slå vilket lag som helst i den här serien" säger Jocke Persson till BoIS hemsida. Det börjar bli dags att träffa den där dagen nu för ett BoIS som trots sin godkända poängskörd haft svårt att imponera spelmässigt i år. Och det lär behövas,för Värnamo tror jag kan bli en riktigt svår nöt att knäcka.  

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-07-02 22:21:41
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS