Lagbanner
Intervju med Joakim Persson: "100 procent att BoIS spelar allsvenskt 2021"

Intervju med Joakim Persson: "100 procent att BoIS spelar allsvenskt 2021"

Redaktionen fick ett snack med Varbergs karismatiske tränare.

Hej Joakim!

Grattis till en väl genomförd säsong! Hur säker är du i nuläget på att BoIS spelar allsvenskt även 2021?

-100 procent pga de lagen bakom oss har svårast möjliga schema och vi kommer ta fler poäng själva .
 
Mellan den fina starten och sensommarens tre raka segrar har ni kommit in i ett par perioder där det gått tungt poängmässigt. Hur orolig har du varit under dessa perioder?
-Jag brukar inte lägga energi på Domarna men just i denna period blev vi väldigt hårt drabbade och det är klart man blir frustrerad när vi inte får en ärlig chans att ta poäng . Orolig är fel ord men besviken på hur vi blev behandlade, men killarna visade senast att de är proffsiga och bara fokuserade på nästa uppgift .
 
Varbergs BoIS gick in i sin allsvenska debutsäsong med något som måste ha varit en av de mest orutinerade trupperna i den allsvenska historien åtminstone vad jag känner till. Ni har fortsatt plocka guldkorn från Division 1 som även har fungerat på allsvensk nivå. Hur gick dina tankar innan säsongen, kände du dig säker på att det skulle vara en framkomlig väg även i Allsvenskan?
-Nu är ju vår ambition att gå vår egen väg och säkra att Bois är ett elitlag med bra ekonomi i många år framöver och realistiskt är ju att vi ska vara ett bra mittenlag i superettan och titta uppåt i tabellen . Vi har en budget idag som är mellanklass i superettan  och för att vara ett lag som ska hänga kvar i Allsvenskan så bör vår budget öka x 3 och ska vi titta i mitten av tabellen så är det x 6 . Att vi håller oss kvar i Allsvenskan gör att föreningen kan jobba vidare med att utveckla organisationen och ungdomsfotbollen., Vi kommer fortfarande vara klubben som värvar från lägre divisioner och ger unga spelare chansen. Allsvenskan är inget måste för BoIS men vi ska göra allt för att stanna ett år till.

Du har gjort dig känd som den mest aktive matchcoachen i serien med både tidiga och omfattande byten, ofta med bra resultat. Hur har din filosofi varit här?
-Man måste våga för att vinna och det värsta som kan hända är att det går åt helvete och det kan jag leva med. Agerar man inte så kommer man ge sig själv skulden för att man inte agerade, sen beror det ju såklart på hur matchen ser ut.

Stor rotation i startelvan har också varit ett kännetecken under året. Något som förvånat mig lite är att du roterat även på målvaktsposten. Hade det inte gett en större trygghet att redan från start satsa på en uttalad förstemålvakt?
-Vi fick in Stojan som back up sent  pga August hade skadebekymmer i två omgångar och skulle även bli pappa mitt i allt hårt matchande och med tanke på Stojans senaste år utan matcher så kändes det ganska rätt att hålla bägge varma . Sen har du en poäng men jag uppfattar mer att vi haft bekymmer när vi fått våra ordinarie mittbackar skadade i samma perioder och då har vi blivit synade medans målvaktern har varit stabila genom året .
 
I början av säsongen var känslan att BoIS alltid lyckades vaska fram några chanser per match oavsett motstånd. Men innan Hammarbymatchen gick ni igenom en period där offensiven var ganska svag samtidigt som en spelare som Robin Book inte fick så mycket speltid från start. Hur har du tänkt vid de laguttagningarna?
-Vi var i en fas när vi släppte in för mycket mål och skapade ingenting framåt mot de svagare lagen i tabellen och ibland måste man agera för att väcka djävulen i vissa spelare…….

Mot Östersund nästa helg kan det allsvenska kontraktet definitivt säkras. Hur ser du på era möjligheter där?
-Som alltid så måste fokuset ligga på vår egen prestation som lag och att de spelare som kan göra d lilla extra måste plocka fram det. Det är en bra bortamatch mot ett lag som klarade kontraktet för några veckor sedan och bara ska spela klart året .

Det låter med andra ord som om förutsättningarna för att även i teorin säkra dett allsvenska kontraktet redan til helgen är ganska goda. Vi tackar Joakim Persson för hans tid och önskar stort lycka till framöver!

Håkan Ericsson2020-11-16 14:15:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS