Lagbanner
Boisa-bagen: It is the fucking Championship!

Boisa-bagen: It is the fucking Championship!

Och det passar Varbergs BoIS som foten i skon.

Efter matchen pratade Henrik Rydström om "Championship-fotboll" och de 4 miljoner långbollar Varberg slog i sin kvitteringsjakt. Jag gissar att Rydström inte kollat så mycket på engelska andraligan de senaste 20 åren. Men han berömde också (pliktskyldigt?) boisarna för sin moral och kampvilja. 
 
Annars började matchen inte så bra för ett BoIS som var ganska utrullat av blåsvarta från Uppsala. Jag tänkte att det är nog dags att börja betala priset nu. Priset för allt roterande, nya försvarsuppställningar och på sistone - även skadebekymmer. Men efter den vackre Stefano Vecchias vackra 1-0 mål började det plötsligt hända något. Varbergs BoIS lyckades återta initiativet och jobba sig in i matchen, det går visst aldrig att räkna bort laget, vilket också skulle visa sig fler gånger i matchen. Astrit Seljmani bröstade ner ett inspel från Tashreeq Matthews, vände bort lillebror Ekdal och smekte in kvitteringen intill målvaktens vänstra stolpe - precis den typ av aktion jag efterlyste av honom innan match. 

Mittfältaren Robin Tranberg är ingen vidare målskytt och kanske ingen så bra försvarsspelare heller? Tröjdragningen som föregick Vecchias 2-1 frispark kändes onödig, för där fanns täckning bakåt. Och efter felpassen som ledde till 3-1 i början av andra halvlek trodde nog de flesta att det var ridå för den här dagen.

Men Varbergs BoIS ville återigen annorlunda. 

Nytt kvadrupelbyte med timmen spelad. In med Aliev, Sadiku, Ejupi och Liljenbäck och återigen effekt direkt! Erion Sadiku pangade in sitt andra mål i Allsvenskan på Seljmanis framspelning, inte illa av en 18-årig allsvensk debutant som mest fått agera inhoppare. I minut 79 kom sedan nästa 18-åring in i form av Rasmus Cronvall. Och när Astrit Seljmani vinner en nickduell i offensivt straffområde en bit in på övertid är det just Cronvall som skarvar tillbaka bollen till Seljmani som forcerar in kvitteringen. 

Snacka om att Joakim Persson vågar och också vinner! Inte tre poäng den här gången heller men en moraliskt viktig pinne efter den senaste tidens motigheter på flera plan och med 17 inspelade kröp vi ytterligare ett steg närmare de magiska 30.

Som sagt: nyckeln till Varbergs Bois framgång ligger i stor utsträckning hos tränare Persson. Och kväll var han åter den tränare vi lärt oss att ja, faktiskt älska. 

Kaiser Klaus2020-08-10 22:26:08

Fler artiklar om Varbergs BoIS