Lagbanner
Boisabagen: Joakim Persson kör sin egen "nine eleven" i repris men den här gången håller inte lagbygget
Men en solid startuppställning lär vi i varje fall ha!

Boisabagen: Joakim Persson kör sin egen "nine eleven" i repris men den här gången håller inte lagbygget

Varbergs BoIS har visst inte två likvärdiga startelvor trots allt...

Hade en en artikelidé i veckan om att jag kunde se Varbergs BoIS ställa två olika men i princip likvärdiga startelvor på benen utan att det skulle göra någon större skillnad. För så imponerande kändes återigen klubbens förmåga att kunna hitta nya spelare som i princip från start går in och gör avtryck. I år har ju t ex Albin Mörfelt, Gustav Nordh, Simon Karlsson Adjei och inte minst Victor Karlsson visat framfötterna. Så jag började bolla upp ett par alternativa startuppställningar. Men det var kanske tur att jag inte hann längre...

För ungefär samtidigt gick tränare Persson ut i HN och sa att  ungefär 15-16 spelare är med och konkurrerar om en startplats i nuläget. Och mot mot Jönköping ville han se fler vara med och ta chansen.  Återigen körde Jocke Persson sitt eget klassiska "nine eleven" från fjolårets match i Malmö när 9 av 11 startspelare var utbytta jämfört med matchen mot Norrby. Fast med den stora skillnaden att att den här gången skulle bygget inte hålla samman. 

Nu såg jag inte gårdagens match men i HN säger Joakim Persson efter 2-4 förlusten att det blev tydligt vilka som hänger löst och i dagsläget inte är med och konkurrerar.
-Det är inget vi hymlar med, säger Persson och menar att på fredag får spelarna besked om var de står. Sedan finns möjlighet att via träning och U21-matchning visa att man vill ha en plats.

En som i varje fall lär har stärkt sina positioner är Simon Karlsson Adjei som gjorde mål för fjärde matchen i rad. 
  

Kaiser Klaus2021-03-18 11:30:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS