Lagbanner
Joakim Persson: "vi jagar inga namn, vi skapar dom"
Persson klurar vidare på sin strategi.

Joakim Persson: "vi jagar inga namn, vi skapar dom"

BoIS tänker fortsätta med sin framgångsrika strategi och lägga kulorna på infrastruktur.

Hej Joakim,

Gratulerar till en fin insats mot de svenska mästarna! Är det mästarklass över Varbergs BoIS nu?
-med tanke på vi vilade 6 spelare från Östersunds matchen och Luke le Roux och Krezic inte är tillgängliga så tycker jag vi gjorde en bra insats och att truppen ser bra ut inför framtiden.

Tredje raka segern precis som i somras! Däremellan ett par lite längre svackor. Har Varbergs BoIS varit lite av "periodare" i år och i så fall varför?
-37 poäng är inne och det är positivt med tanke på vi var tippade att bli toksist och vi hade ingen trupp. Första perioden av svaga resultat berodde nog mycket på att Lindner, Zacke o ch Birkfelt försvann samma vecka det klarar inga lag av att hantera. Andra svackan vi hade så blev vi rejält misshandlade av beslut som gick emot oss i viktiga lägen på matcherna. Däremot så är jag extremt imponerad av spelarna som saknar erfarenhet som har kommit ur dessa saker och kan ta 9 pinnar direkt efter en svit på 6-7 matcher utan vinst. Sen att man gör det för andra gången i slutet av serien när allt gått emot oss och tar 9 nya poäng med 12-4 i målskillnad, bara lyfta på bragd hatten för dessa spelare utan etablerade namn på ryggen. Så vi skapar namn istället för att jaga dom som redan finns.

I en intervju med klubbens ordförande häromveckan läste jag om er strategi om att fortsätta värva ungt och oetablerat bl a för att hålla nere kostnaderna. Med all respekt för eventuella corona-effekter tänker jag ändå att det med nu två raka säsonger i Allsvenskan med betydligt mera TV-cash än tidigare borde finnas utrymme att även värva lite mer etablerat?
-vi tänker inte ändra strategi på det vi gör men däremot lägga pengar på allt som inte är allsvenskt runt föreningen. Det finns klubbar som har 3-10 gånger mer än våran budget och etablerade namn men det ger ju inga garantier heller. Men har du någon som är beredd att lägga 70-80 miljoner extra i vår budget så ska jag lösa ett par namn till dig. Vi har inför nästa år en medel budget i Superettan . Vi har inga heltidsanställda runt laget förutom mig själv och ser man på andra klubbar har de ca 5-10 heltidsanställda i staben runt laget. 

För även om er värvningsstrategi hittills varit oerhört framgångsrik måste det väl vara svårt i längden att hela tiden pricka rätt bland yngre talanger i Division 1
-vi träffar inte rätt på allt med procenten är ganska bra och hunger – energi – utveckling kompenserar ofta brist på erfarenhet men den skaffar man sig under vägen genom att få speltid i en miljö som våran. 

Hur ser kontraktssituationen ut för Robin Tranberg, blir han kvar i Varberg kommande år?
-
Tranberg  har 2 år kvar på  avtalet och om ingen köper honom så är han kvar.

Svar på tal från manager Persson där ja! Och förhoppningsvis fortsätter Varbergs BoIS:s strategi att vara framgångsrik även framöver - så jag slipper ge mig ut på miljonärsjakt. 
 

Håkan Ericsson2020-12-01 19:04:35

Fler artiklar om Varbergs BoIS