Lagbanner
Rantzauklippan: #konspirationHBK rör sig norröver?
Filipe Sissé i aktion mot BK Häcken i söndags.

Rantzauklippan: #konspirationHBK rör sig norröver?

Varbergs BoIS i fortsatt mediaskugga.

Av alla allsvenska poddar är Expressens Rondo den jag tycker är bäst just nu. Saklig och bra analys och utan "attityd" eller fokus på sig själva. Men som Therese Strömberg också nämner mot slutet "även vi har "förbättringspotential".

Jo men visst är det så, för ur ett Varbergsperspektiv finns det ändå saker man kan störa sig på.

Att jobba på och tro på sin idé och strategi lönar sig i längden slår medlemmarna i Rondo fast. Och det har lag som Värnamo och Degerfors råd med eftersom de inte har så mycket press på sig att spela i allsvenskan som t ex Helsingborg eller Sundsvall - och av den anledningen lyckas de kanske också bättre. 

Ja Värnamos allsvenska debutsäsong är det väl bara att lyfta på hatten för. Men som vanligt verka mediasverige gå bananas så fort det gamla klassiska brukslaget Degerfors råkar vinna några matcher. På de senaste 5 matcherna har man tagit 9 poäng, visst det är 4 fler än Varberg men då har man också mött slagpåsen Sundsvall längs vägen. Och tittar man i tabellen så är det faktiskt så att BoIS fortfarande är laget som är på säker mark, 4 poäng före degen. 

Att hålla fast vid sin idé och strategi är också något som varit ett tydligt signum för Jocke Persson och Varbergs BoIS de senaste åren, här görs inga dyra etablerade värvningar hur landet än ligger. Det har utmynnat i en elfteplats under Varbergs (och Perssons) allsvenska debutsäsong 2020 och en tiondeplats med lika många många inspelade pinnar (37) i fjol. Det är prestationer som är jämbördiga med de halländska giganterna Halmstads Bollklubbs bästa prestation (2014) på nära 15 år. 

När sedan Aftonbladets allsvenska podd med Disco Kristoffersson diskuterar den bästa allsvenska tränardebutanten på senare år bollas en annan mediefavorit, Henrik Rydström upp. Jaha, tänker jag och noterar att Rydström kom elva med Sirius på 29 poäng 2019 under sin debutsäsong som allsvensk huvudtränare. 

Och med all respekt för det fina arbete Henrik Rydström uträttar med sitt Kalmar idag kan jag ändå börja fundera på om #konspirationHBK inte börjat röra sig norrut längs hallandskusten?

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-10-05 20:22:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS