Lagbanner
Krönika: dags att börja handla, BoIS!
Askebrand får börja varva upp turbon!

Krönika: dags att börja handla, BoIS!

Bokstavligt talat.

Klara in
Anton Kurochkin, IFK Göteborg

Klara ut
Dion Krasniqi, IF Elfsborg
Ismet Lushaku, IFK Norrköping
Victor Karlsson, Landskrona BoIS
Filipe Sissé, Rayo Majadahonda
David Bendrik, Tvååkers IF
Gustav Bendrik, ny klubb ej klar
Yassine El Ouatki, ny klubb ej klar
Agon Mucolli, Odense (lån avslutas)
Stojan Lukic, avslutar (?) karriären

En gubbe in och nio ut hittills under Varbergs BoIS vintersilly alltså. Eller noll in om man så vill, Anton Kurochkin var ju på plats som inlånad från Göteborg redan i höstas.

Thomas Askebrand (och Tobias Linderoth) sa ju att man ville ha en betydligt mindre trupp att jobba med och nog är man på god väg att lyckas. Om jag räknar rätt och även bortser från de unga spelare som jag är osäker på om de egentligen tillhör A-truppen har Varbergs BoIS nu 21 spelare i truppen vilket kan ses som en fullt normalstor spelartrupp på elitnivå, men något BoIS inte haft på flera år. 

Problemet är bara att sportchef Thomas Askebrand fortfarande ståtar med en hyfsat felbalanserad trupp. För av de 16 försvars- och mittfältsspelarna bedömer jag att 10-11 stycken i grunden är försvarare. Även om t ex Vinicius Nogueira, Maxime Sainte, Anton Liljenbäck och Gideon Mensah kan användas högre upp i planen. 

Lägg därtill att Liljenbäck, Oliver Alfonsi och Gideon mensah i år kommer tillbaka från långa perioder av rehab. Och att framtiden för Eliton Jr väl måste betecknas som ytterst osäker? Så förstår du att firma Askebrand och Linderoth har en del att stå i framöver. Det måste också sättas frågetecken (?) för Adnan Maric som knappt fick speltid i fjol - men även för anfallaren Kristoffer Hoven som inte imponerade i allsvenskan. 

Gårdagens transferrykte Aulon Bitiqi känns som en vettig värvning beaktat att Varbergs BoIS nu är tillbaka i superettan. En 19-åring som gjort det bra i division 1 klickar både i boxen för utvecklingspotential och som en framtida försäljningsmöjlighet. Det är den långsiktiga vägen jag tror Varberg måste ta framöver. Med det sagt kompletteras gärna anfallsbesättningen med en mer meriterad forward som exempelvis Diego Montiel som skulle kunna vara en “smart” värvning sett ur båda parters perspektiv.

Då kanske Varbergs BoIS åtminstone kan ha möjligheten att redan i år återigen få nosa på finrummet. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-01-05 16:01:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS