Lagbanner
Krönika: för sent ska syndaren vakna
Det är över nu.

Krönika: för sent ska syndaren vakna

Men Varbergs BoIS har lärt av misstagen?

Joakim Persson lämnade och all sportslig kompetens försvann. För att inte bli lika beroende av en och samma person i framtiden ska Varbergs BoIS nu bilda ett sportråd skriver HN. Sportrådet kommer bestå av sportchefen Thomas Askebrand, nye huvudtränaren Tobias Linderoth, akademichefen Martin Skogman samt en av föreningens ekonomer. På detta sätt vill BoIS nu kunna hitta spelare som passar in även vid sidan av planen. Hur fel det kan bli med just den biten blev man ju i några fall smärtsamt varse om i år. 

Misslyckade nyförvärv har varit en av de starkaste faktorerna till att Bois inte spelar i Allsvenskan nästa säsong. Detta trots att styrelsen valde att höja spelarbudgeten rejält inför 2023.
– Vi gav fem miljoner extra i stöd för att kunna säkerställa spel i Allsvenskan 2024 men det räckte ju inte ändå säger Lars Karlsson till HN. 

Själv har jag svårt att förstå vad den där satsningen egentligen bestod i för jag tycker definitivt inte att BoIS i år värvat från någon högre hylla än tidigare, tvärtom nästan. Hur som helst fick "satsningen" effekten att styrelsen var helt eniga om att inte bryta sin lönestruktur för att värva in någon betydligt dyrare spelare under sommaren i jakten på ett nytt kontrakt! Nej, kanske hade det varit lämpligare om man i så fall "brutit lönestrukturen" redan under vintern för att ersätta det kvalitetstapp man faktiskt drabbats av?  Och de spelare som eventuellt hade haft problem med det har nu istället en automatisk lönesänkning att vänta i superettan. 

I en annan artikel i HN ger Falkenbergs tidigare sportchef Håkan Nilsson BoIS ett även i mitt tycke tänkvärt tips att i superettan satsa på spelare som verkligen brinner för uppgiften. Med andra ord spelare som är i ett skede av karriären där även spel i superettan känns som en utmaning. Som till exempel Vilmer Rönnberg. Men kanske inte den till säsongsstarten 33 år fyllda Joakim Lindner.

För där känns det väl också lite tveksamt om han själv vill?

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-10-10 20:25:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS