Lagbanner
Krönika: hand upp alla ni som tror att Ola Toivonen sänker Degerfors med ett hattrick nästa helg?
Jaha, vem tar tag i detta nu då?

Krönika: hand upp alla ni som tror att Ola Toivonen sänker Degerfors med ett hattrick nästa helg?

Varbergs BoIS faller fritt som i en mardröm.

Tänkte innan match att det är ju gjutet att Ola Toivonen gör mål idag. Men av någon jävla anledning går det inte att spela på målskytt hos Svenska spel ibland. Ola gjorde så klart 3. Hand upp alla ni som tror att Ola Toivonen gör hattrick mot moderklubben Degerfors nästa helg?

Tänkte väl det. 

Men här hade BoIS verkligen chansen. Ännu en gång chansen att ta kommandot i kampen om kvalplatsen.

Jocke Perssons  drag? Att byta ut Filip Bohman mot Ismet Lushaku som aldrig gjort ett mål i Allsvenskan i varken BoIS eller AFC. OK, nu har väl inte heller Bohman gjort någon dundersuccé men - han har åtminstone lyckats peta in en boll sedan han kom från Division 1 i somras. 

I somras kom även Filipe Sissé och han har visat kreativa kvaliteter. Två mål har det också blivit från portugisen som fått ganska sparsmakat med speltid på sistone och man kan undra varför?

På bänken fanns också Eliton Jr och i en match som Joakim Persson före avspark sa att det fanns "alla möjligheter" i. Men då gäller det också att ge laget de möjligheterna, Joakim. Din taktik att återigen satsa på en "robust" startelva med Tranberg och Le Roux med flera har ju inte resulterat i annat än försvarshaveri de senaste 4-5 matcherna.  

När Varbergs BoIS kom upp i allsvenskan var det hög press, fullt ös medvetslös och respektlöshet som gällde. Nu ser laget som för bara två veckor sedan såg ut att "vara i hamn" helt skitnödiga ut vilket lag de än möter. Med ett stort undantag: 20-årige varbergssonen André Boman som hela tiden visar vilja att gå framåt. 

Vad är det egentligen som har hänt? Ja inte vet jag men allt snack om att "nästa gång är det bara tre poäng som gäller" står mig snart upp i halsen för nu finns det bara en till "nästa gång" och det är inte ens säkert att det räcker.. Och sen spelar det ingen roll om Ola Toivonen bara gör om det där nickmålet från "40 meter" (yeah right) en gång på hundra. För han levererade när han hade chansen. 

Det gjorde inte Varbergs BoIS. Och därför blir det nu kvalspel mot Öster långt in i de småländska skogarna en bit in i november.

Och helt ärligt förtjänar vi inte bättre.  

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-10-30 21:24:28
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS