Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-09-20 19:00

Hammarby - Varbergs BoIS
1 - 0

Krönika: Hängslen och livrem
Ingen offside på Selmani var det!

Krönika: Hängslen och livrem

Är vad Varbergs BoIS och de andra mindre klubbarna behöver i kampen mot den svenska domarkåren.

Jag blev fundersam redan när domare Kristoffer Karlsson gav bollen till Hammarby efter sammanstötningen en bit in på deras planhalva. Samtidigt noterade jag att klockan stod på 45.33 och det var 2 minuters tillägg. Nu ska det väl inte hinna hända någon skit var min nästa tanke?

Klockan 46.53 ska Hammarby kasta inkast på mittplan och jag andas ut. 20 sekunder senare ligger bollen i Varbergs mål efter att domare Karlsson: 
1) låtit spelet fortsätta efter minut 47
2) tillåtit Hammarbys Amoo att med hög sula i kamp med Joakim Lindner få fram bollen till
3) en 2 meter offside stående Astrit selmani som sedan spelar fram just Amoo till ledningsmålet

OK. Det är möjligt att det blev ytterligare tillägg efter incidenten på mittplan. Likväl är det frustrerande att aldrig kunna veta när f-n matchen/halvleken är slut. "Jo men jag la till 10 sekunder extra, mest för att jag kände för det och sedan råkade detta bli matchavgörande, Jaja det är sånt som händer!".

Jag kan heller inte med säkerhet påstå att Varberg skulle haft frispark strax innan målet även om det nog kändes så. Men. Jag kan aldrig förstå eller acceptera hur man kan missa en solklar offside!  

I pausintervjun var Joakim Persson fåordig och tyckte domaren var "jätteduktig". Sarkasmen dröp liksom mellan raderna. Och i HN;s intervju efter matchen menade han bara att det inte var lönt att föra några vidare diskussioner med Kristoffer Karlsson. Och jag kan förstå honom. Det enda som faktiskt kan hjälpa de mindre klubbarna i sådana här situationer är troligen ändå ett införande av VAR. Åtminstone lär möjligheterna förbättras.
 
Till andra halvlek hade personliga Persson gjort det karekteristiska "Persson-bytet" och plockat ut varnade Zackrisson till förmån för Gideon Mensah. Hängslen och livrem behövs och blir till ett måste i kampen mot den svenska domarkåren! Allt för att inte bli drabbade ännu hårdare, alternativt även till nästkommande match mot BK Häcken. 

Vid timmen spelad kom version 2.0 av samma byte. Då byttes de egna produkterna Oliver Alfonsi (18 år), André Boman (19), Alexander Johansson (från Tvååker) och sydafrikanen Ryan Moon in. Men Perssons mod att göra tidiga ändringar och tro på yngre förmågor gav inte resultat - denna gång. 

Som helhet gör Varberg en solid insats, speciellt i första halvlek när man faktiskt förde spelet till stora delar. Efter paus hade Hammarby betydligt mera luft under vingarna efter sitt felaktiga ledningsmål. BoIS hade en riktigt bra kvitteringschans när Luke le Roux fick pannan på ett inlägg från högerkanten, annars hände inte så mycket offensivt. 

Nej en vinst kändes aldrig nära idag men ett oavgjort resultat hade varit full rättvist. En tröst i bedrövelsen är ändå att det bara var en (1) poäng man gick miste om. Och med nio poäng ner till ohelig mark känns det ändå hyfsat tryggt. Än så länge.

Ett plus också till Jon Birkfelt som klarade en ovan wingbackplats utan större problem. Men så har ju Jocke Persson också skapat en hyfsat bred trupp att luta sig emot, 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-09-20 23:08:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS