Lagbanner
Krönika: landets samlade fotbollsexpertis har sagt sitt - Varbergs BoIS slutar 10 i årets allsvenska!
Victor Karlsson, ny från Div 2 -laget Onsala BK, också lovordad av Persson igår.

Krönika: landets samlade fotbollsexpertis har sagt sitt - Varbergs BoIS slutar 10 i årets allsvenska!

Om en spelare som Sebastian Nanasi, som ifjol fick 106 minuters speltid i Varberg, nu är nära en startplats i Malmö FF - vad säger inte det om Varbergs BOIS?

Landets samlade fotbollsexpertis har sagt sitt och tippar Varbergs BoIS på en femtonde plats i årets allsvenska. Ett fall framåt ändå med tanke på att förra årets tips var plats nr 16. Och eftersom BoIS då slutade elva så kommer ju årets säsong att sluta med en stabil tionde plats. Det är i varje fall min logik.

Joakim Persson var i varje fall säker på sin sak när han på gårdagskvällens upptaktsträff fastslog att "vi kommer inte att åka ur i år heller, så enkelt är det".

Och visst är det lite märkligt ändå. Det spelar liksom ingen roll vad BoIS gjorde ifjol, alla är ändå övertygade om att succén inte kommer att gå att upprepa. Oavsett att man sett ganska bra ut på försäsongen. Oavsett Jocke Persson och föreningens förmåga att hitta talanger i lägre divisioner och utveckla dem till fullfjädrade allsvenska spelare. För allting hänger plötsligt samma med den flyktade Astrit Selmani. Fastän han, precis som Persson själv är inne på, troligen är en betydligt mer begränsad fotbollsspelare än "ersättaren" Robin Simovic. 

Sedan kommer jag på att jag är precis likadan själv när jag i krönikan för några dagar sedan menar att BoIS sett förvånansvärt bra ut på försäsongen. Men då öppnade Micke Tingblad ögonen på mig med sin tweet att "har det egentligen inte sett ut som förväntat"? Med tanke på att BoIS startade fjolårets allsvenska med 2 spelare med allsvensk erfarenhet medan man numera har 16. Något jag själv plötsligt glömt bort i min undermedvetna övertygelse att "det kan ju fan bara inte gå vägen en gång till". 

Men visst fasen kan det göra det! För det ligger ju en hel del i det som Hallandspostens Jan-Owe Wikström skriver i sin krönika om mediernas tips: "Fast tillåt mig tvivla. Allsvenskans egen Jürgen Klopp, Jocke Persson, har trollat med knäna och fyndat division 1-spelare förr och kan göra det igen". 

Och om en spelare som Sebastian Nanasi, som ifjol fick 106 minuters speltid i Varberg, nu är nära en startplats i Malmö FF - vad säger inte det om Varbergs BOIS?

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-03-31 20:12:38
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS